Маги Халваджиян също защити Вежди Рашидов

offnews 10 юли 2016 в 15:09 12149 6

Маги Халваджиян/ архив

Продуцентът Магърдич Халваджиян защити министъра на културата Вежди Рашидов с пост в личния си Фейсбук профил. Малко по-рано днес театралната трупа "Мелпомена", където играят актьори като Димитър Рачков, Любомир Нейков и др. , също застанаха на страната на Рашидов.

"Ех, изядоха го този Вежди! Всички го изядоха! Дори когато беше жертва и загуби парите си в КТБ пак го дъвчеха. Няма милост! Лоши хора сме!", пише Халваджиян. 

Във Фейсбук продуцентът нарича времето, в което живеем, "псевдо демокрация":

"Вече казах , че живеем в псевдо-демокрация. Псевдо е, защото всички мислят, че демокрацията е свободия! Правят и говорят каквото си искат, без страх от последствия! Бият ни, ако засечем някой с колата си. Псуват ни, ако си потърсим правата. Оклеветяват ни, ако станем неудобни на някой. Ограбват домовете ни, докато спим. И последствия, в повечето случаи, няма! Няма възмездие!"

В края на поднесеното доста емоционално мнение, Халваджиян дава и съвети, ако си имаш работа с медии и журналисти.

"Ако някой умишлено петни името ти, лъже или те клевети, не искай "Право на отговор", а веднага го съди!", съветва продуцентът.

Цялото му мнение без редакторска намеса:

Ех, изядоха го този Вежди! Всички го изядоха! Дори когато беше жертва и загуби парите си в КТБ пак го дъвчеха. Няма милост! Лоши хора сме!

Страдахме за случайните и неизвестни вложители в банката, но плюехме известните, които загубиха парите си! Дори за Васил Найденов четох потресаващи глупости. В България е много голям грях да си успял, кадърен , известен и пази Боже, богат! Срам! Няма значение колко добро си направил! Една грешка и те изяждаме! Нация, която има поговорка " Всяко чудо за три дни", явно няма памет! Нито за доброто, нито за лошото! Преди 20 години пеехме "45 години стигат", а днес посрещаме мотористи, веещи червени знамена (със сърп и чук) с хляб и сол! Нищо, че 45 години ни казваха, че сме равни, а крадяха като побеснели! Нищо, че Те решаваха кое е добро за нас! Нищо, че другомислещите лежаха по затворите! Явно за нашата нация е по-важно да има салам в хладилника, от колкото да е свободна!

Да, в една демократична държава министър не може да си позволи да "съветва" журналист. Факт. Но има и други факти! 70 процента от журналистите в България доста ултимативно и ежедневно ги "съветват" какво и срещу кого да пишат! Не е случайно последното ни място по свобода на словото в ЕС. Къса памет и псевдо-демокрация! Вежди сгреши с този "съвет"! После каза, че е постъпил емоционално и се извини! Сигурно и аз ще постъпя емоционално, ако постоянно някой ме залива с помия! Сигурно и всеки нормален човек ще си изпусне нервите!

Проблема е само, че Вежди заема много висок пост в държавата и позицията не му позволява да е емоционален. Трябва да е хладнокръвен! А това е много трудна задача за човек на изкуството! И за да не ме разбере някой грешно, ще уточня, че работата на министрите трябва да се гледа под лупа! Трябва да се критикува! Трябва да се изисква! Трябва да им дишаме във врата! Трябва да ги разкатаваме, когато не правят нищо. Но трябва да се казват и хубавите неща! А Вежди направи много! Никой не говори за това! А Вежди е може би най-добрия културен министър в новата ни история!

Вече казах , че живеем в псевдо-демокрация. Псевдо е, защото всички мислят, че демокрацията е свободия! Правят и говорят каквото си искат, без страх от последствия! Бият ни, ако засечем някой с колата си. Псуват ни, ако си потърсим правата. Оклеветяват ни, ако станем неудобни на някой. Ограбват домовете ни, докато спим. И последствия, в повечето случаи, няма! Няма възмездие!

А ако се върна на казуса с Вежди, сигурно емоциите в този случай, бяха грешка! Но пък чудесно го разбирам! Чух, че участник във въпросното предаване бил казал, че Вежди бил станал милионер, откакто е министър! Тоест Вежди е мошеник и крадец!? Ето за тази свободия в говоренето писах по-горе! Без доказателства и без поне един документ в ръката можеш да кажеш , че Вежди е Джак Изкормвача и в малките часове се разхожда по малките тъмни софийски улички с мачете в ръка! Прав е Вежди да е емоционален! Но с право на отговор не става, Вежди! Става със съд! Преди време Волен Сидеров наприказва подобни глупости по мой адрес! Нали е недосегаем! Може да си говори каквото иска! Осъдих го! На две инстанции! Ще си позволя на края да дам няколко съвета на Вежди:

Първо: Никога не "съветвай" журналист! Дори когато си убеден, че си прав! Това не изглежда никак демократично. Второ: Ако някой умишлено петни името ти, лъже или те клевети, не искай "Право на отговор", а веднага го съди! Темида може да е тежко болна, но все още е жива. Трето: Пази си нервите и здравето! Никой няма да оцени това, което си направил, но всички ще се състезават да изтъкнат това, което не си успял да направиш! А ако направиш грешка, ще ти изтръгнат гръкляна и ще го показват за назидание, защото Те никога не правят грешки!:)
Бях си обещал да не изказвам мнения по различни казуси тук, но творческата ми натура е прекалено емоционална! И колкото и да съветвам Вежди да не бъде емоционален, това явно е невъзможно! Емоциите ни правят хора! Без значение какъв пост заемаме!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

5

Shoshon

11.07 2016 в 11:58

Маги е един жалък лизач.Нали е на солиден процент от ГЕРБ, част от мадийната пропаганда... Как няма да ги защитава... Наздраве Маги, ако не бяха тази шайка щеше да си един пропаднал клоун.

21668

3

Руслан

10.07 2016 в 18:28

Каква е връзката между косматия на снимката и културата не става ясно.

12884

2

Nimart

10.07 2016 в 17:06

Вежди вреди на Вашето здраве и на здравето на другите около Вас!

7506

1

Глупости на търкалета.
Веждито и културен министър?!Говорим за страна от ЕС!
И това ако не е оксиморон!!
От къде да започнеш и къде да свършиш?