Маестра Любка Биаджони и Георги Черкин в за пръв път на една сцена

ОFFNews 27 май 2016 в 16:11 2379 0

Маестра Любка Биаджони.

След успеха на „Травиата“ в Зала 1 на НДК по-рано тази година, маестра Любка Биаджони ще зарадва отново ценителите на високото изкуство със симфоничния концерт „Апотеоз на красотата” – част от програмата на XXI „Салон на изкуствата“

„Бих искала да благодаря на г-н Мирослав Боршош, че дава възможност на нас, музикантите да се изявяваме в Двореца. Аз лично съм много привързана към НДК. Била съм на откриването и не можех да си представя, че ще дирижирам в Зала 1, въпреки, че моят първи концерт преди 25 години беше точно тук, в НДК. Радвам се, че мога да се завърна“, каза още Любка Биаджони.

Солист във Втория клавирен концерт на Рахманинов, заедно с оркестъра на Маестра Биаджони „София Симфоникс” на 28 май, ще бъде виртуозът Георги Черкин. Неговата кариера на концертиращ пианист започва именно с този концерт на сцената на зала „България”, когато през 1996 г. е поканен да свири заедно със Софийска филхармония под палката на Емил Табаков.

„Когато чух за първи път Втория клавирен концерт на Рахманинов, бях на 15 години и той ме привлече като магнит и осмисли моето бъдещо развитие като пианист“, сподели Георги Черкин и допълни: „20 години по-късно ще имам честта да го изсвиря, заедно с Маестра Любка Биаджони. За мен е изключително голямо щастие да работя с такъв голям музикант като нея“. 

„Апотеоз на красотата” ще се състои 28 май (събота) от 19:00 часа в Зала 1 на НДК.

В програмата: Сергей Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър № 2 (солист: Георги Черкин), Клод Дебюси – Следобедът на един Фавн и Александър Бородин – Половецки танци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл