Какви културни събития ни очакват през следващата седмица (09.08 - 15.08)

OFFNews 07 август 2021 в 07:29 3740 0

Напоследък пандемията от COVID-19 и всичките рестрикции, които се налагат поради първа, втора, трета, четвърта и не знам коя вече вълна направиха така, щото бедният на културни събития преди пандемията летен живот сега концентрира в себе си многобройни културни събития.

Което е добре дошло за нас. Но поради голямото количество събития можем и да пропуснем важни и интересни концерти, постановки, изложби.

Затова ще се опитаме да ви предложим част от нещата, които бихте могли да гледате през следващата седмица.

Понеделник, 09.08

На 9 август от 19:00 ч. Свилен Ноев ще изпълни солов акустичен концерт в Кино „Кабана“. Събитието е част от проекта „Акустични следобеди“ и е с вход свободен.

Познат още като фронтмен на група “Остава”, Свилен стартира своята солова кариера през 2018 г. Тогава излиза и дебютния му албум Different, в който има 8 парчета, от които “Хронометър” е в дует с Михаела Филева. Стилът на Свилен Ноев се различава от познатото звучене на група “Остава” и представя на слушателите един зрял артист, с оригинално звучене и много песни, изпълнени на английски език.

Отново на 9 август, от 20 часа, двама стари приятели - Теодосий Спасов и Влатко Стефановски - ще изнесат свой концерт от 20:00 ч. – на откритата сцена на Sofia Summer Fest 2021, Южен парк II - зад музея „Земята и хората“. Входът е с билети.

Ако на същия ден сте в Пловдив, можете да посетите театралната постановка Стая 1313(автор: Рей Куни, постановка: Богдан Петканин, участват: Руслан Мъйнов, Аглика Бояджиева, Асен Лозанов, Димитър Мартинов, Зорница Константинова, Николай Стоименов, Стоян Памуков, Тони Минасян, Анелия Луцинова)

Спектакълът е част от XX Панорама на комедиите и ще можете да го гледате от 21 часа в лятно кино „Орфей“.

Ако сте решили да слушате джаз пък, в Банско имате голям избор - концертите на джаз феста там са два:

„Милчо завинаги!“ - проект на певицата (и спътник в живота на големия джаз музикант) Вики Алмазиду

"Human Touch"-  джаз банда от съседна Гърция

Вторник, 09.08

В Банско тромбонистът Велислав Стоянов представя „Среща с деди Йожи“ -  една специална инициатива на брас задругата в лицето на Вили Стоянов и Мишо Йосифов, в рамките на която се претворява по нов начин част от музикалното наследство на Йосиф Цанков. Цялата 2021 преминава под музикалния знак на отбелязването на 110-годишнината от рождението на големия композитор, а мотото е „Срещи с деди Йожи“.

Сряда, 11.08

Феновете на Влади Въргала могат да гледат неговия моноспектакъл "Мемоарите на един Въргал". Спектакълът е от 20:00 ч. – на откритата сцена на Sofia Summer Fest 2021, Южен парк II - зад музея „Земята и хората“. 

В Пловдив, от 21 часа в лятно кино "Орфей" пък започва спектакъла "Бог рок" на Даниел Рашев с участието на Филип Аврамов, Калин Велъов, Красимир Спиридонов, Венцислав Велев, Севинч Ибрахим

В София има и друго голямо събитие - легендите на българската естрадна сцена "Тоника СВ" се събират и ще изнесат свой концерт в Кино "Кабана". Концертът започва в 20.00 часа, а вратите отварят час по-рано.

Четвъртък, 12.08

"30 години група Акага" - концертът на бандата ще е в рамките на джаз феста в Банско.

В София покрай инициативата „Детско лято в Столична библиотека“ и датата 12 август, обявена за "Ден на младите хора", ще има събитие, което ще се състои межди 11 и 13 часа в Детски център на Столична библиотека. Събитието ще е уъркшоп на тема "3D сканиране и проектиране" (за деца от 9 до 15 год.).

Жителите и гостите на Варна пък могат да посетят концерта на Филхармония "Пионер".

Концертът е посветен на 12-ти август - Денят на ООН за достъп на младите хора до култура.

В програмата са включени:

Жорж Мюфа - Увертюра към "Антична сюита"
Георги Златев-Черкин - "Севдана"
Любомир Денев-син - Концерт за тромпет и симфоничен оркестър
Любомир Пипков - Въведение в танци из оп. "Момчил"
Антонин Дворжак - Симфония №8 в G DUR

Солисти са Петър Македонски - тромпет и Максим Цеков - цигулка, а диригент ще бъде Любомир Денев - син

Петък, 13.08

Ако сте в София, това е денят за опера. В рамките на фестивала "Музи на водата" от 20 часа на откритата сцена в Панчарево можете да гледате две едноактни опери на Маскани и Пучини - "Селска чест" и "Джани Скики".

В Банско можете да гледате Васил Петров квартет.

Събота, 14.08

Sofia Summer Fest 2021 предлага две заглавия за събота.

Първото е предназначено за децата и е от 11.00 часа - "Патиланско царство" на театър "Мале - Мале".

В 20 часа софиянци и гости на столицата ще могат да се насладят на проекта „Ladies of Jazz“ на трите джаз диви - Камелия Тодорова, Рут Колева и Милица Гладнишка.

Още джаз, този път в Банско -Хилда Казасян излиза с Плевенска филхармония за концерт, който ще закрие фестивала в планинския град.

Неделя, 15.08

Ден за мюзикъл. В Панчарево, на сцената на "Музи на водата" от 20 часа ще можете да гледате легендарния мюзикъл по музика на "АББА" -"Mamma mia".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !