Ирини Жамбонас получи наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Сараево

OFFNews 23 август 2019 в 10:04 3371 0

Снимка Малък градски театър "Зад канала"

Българската актриса Ирини Жамбонас е сред отличените на международния кинофестивал в Сараево, съобщава френският сайт Нюз-24, цитиран от БТА.

Жамбонас получи наградата на фестивала за най-добра актриса за ролята си във филма „В кръг“ на режисьора Стефан Командарев.

Грузинският актьор Леван Галбакияни беше отличен за най-добър актьор за ролята си във филма „И тогава ние танцувахме“. Холивудската звезда Тим Рот и френската актриса Изабел Юпер получиха почетни отличия на феста.

Голямата награда на фестивала - тази за най-добър филм - отиде при германо-холандската продукция „Отведи ме на някое хубаво място“ на босненската режисьорка Ена Сендияревич. Наградата е с парично изражение от 16 000 евро. Филмът беше избран измежду 9 пълнометражни продукции и разказва за младо момиче, което напуска Холандия, за да се върне в родната Босна при болния си баща, когото никога не е виждало.

Общо 53 филма участваха в различните категории на 25-ото издание на кинофестивала в Сараево, създаден през 1995 г. в края на войната в Босна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови