Ексклузивно Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов (обновена)

Epic Drama с нов сезон на финландския шпионски трилър „Живот в сенките“

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2021 в 00:50 3334 0

30 септември ще донесе по Epic Drama новия сезон на популярния скандинавски шпионски трилър от епохата на Студената война „Живот в сенките“ / Shadow Lines (Nyrkki).

Историята продължава през 1956 г., турбулентна година както за Финландия, така и за целия свят. Финландският президент Урхо Кеконен встъпва в длъжност в същия ден, в който започва голямата обща стачка. Ирио Илитало, лидерът на Юмрука, трябва да увери Кеконен, че с екипа му все още са необходими, за да остане на власт. Постепенно обаче "Юмрукът" осъзнава по-голям план, който излага на опасност както тях самите, така и цяла Финландия.

Припомнете си основните герои в „Живот в сенките“ 

След протестите в Полша и Унгария хората планират въстание в Източна Карелия в Русия. Тайна организация „Братя на гнева“ обучава войски и се сдобива със значително количество оръжия на международния оръжеен пазар с финансова помощ от ЦРУ. Хелена най-накрая научава за съдбата на майка си, но ще успее ли да спре избухването на кървава битка на източната граница на Финландия?

Завръзката от първи сезон накратко: Хелена Коронен е млада финландка, току що завърнала се от САЩ и преследвана от смътни спомени от детството. Така тя се обръща към дядо си (в ролята Hannu-Pekka Björkman) за отговори. Той е заместник началник на Финландската тайна полиция- „Юмрукът“ – топ секретна организация, натоварена със задачата да опази неутралитета на страната.

Когато нещата се оплитат и личният и професионалният живот на Хелена се сблъскват, тя решава, че единственият начин да разбере истината е да излезе на първа линия като се присъедини към „Юмрукът“. Така Хелена и „Юмрукът“ се срещат с реално съществували личности като финландския президент Паасикиви и премиерa Кеконен, докато се опитват да предотвратят превес, на която и да е от враждуващите страни.Екипът сценаристи, майка и дъщеря Кирсти и Катри Манинен, сервират на зрителите още един сезон най-висококачествени трилъри. Всички актьори в главните роли отново са тук, начело с Еми Парвиайнен, която получи номинация за „финландските Еми“ за превъплъщението си като героинята на сериала Хелена Коронен.

Вторият сезон на поредицата посреща двама нови актьори: Ееро Ритала, който спечели награда „Джуси" за най-добър актьор и „Златна Венла" за ролята си в ТВ сериала „Оннела“, както и Томи Корпела, носител на различни награди за най-добър актьор от Международния филмов фестивал в Маракеш, Московския филмов фестивал и финландските награди „Джуси".

„Живот в сенките“, сезон 2 дебютира по Epic Drama на 30 септември и ще се излъчва всеки четвъртък в 22:00 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV.

За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови