Една от най-известните и зрелищни изложби в света „Живите динозаври” пристига в София утре

Изложбата ще гостува в парка на Военна академия през септември и октомври

ОFFNews 14 септември 2017 в 12:49 14034 0

Изложба с макети на динозаври в реален размер ще завладее София. Експозицията „Живите динозаври“ ще бъде отворена за посетители от 15-ти септември в парка на Военната академия, в близост до беседката. 

Атрактивната изложба гостува във Варна в летните месеци и пожъна огромен успех сред жителите и гостите на морската столица. Тя ще остане в София до 5 ноември и ще предложи на столичани незабравимо праисторическото приключение.

Децата могат да разгледат 24 анимирани макета и скелета на динозаври, сред които любимия Т-Рекс и Добрия динозавър, да оцветят за спомен динозавърска картинка по избор, а на финала - дори да пояздят динозавър.

Посетителите ще могат не само да се насладят на атрактивните праисторически животни, но и да разберат любопитни факти за произхода, живота и навици им, как са отглеждали малките си и как са ловували.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. 

Изложбата „Живите динозаври“ е гостувала в множество страни по целия свят, а посетителите й надхвърлят 10 млн. души.

Билетите са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени на място. Изложбата е достъпна за посетители всеки ден от 09.30 ч. до 20.30 ч. 

Гостите, които искат да посетят изложбата през първия уикенд от откриването й (16-17 септември), ще могат да се възползват и от специална отстъпка. Всеки посетител на Софийски средновековен фестивал "Балканите през средновековието", който ще се проведе на посочените дати в парка на Военна академия, ще може да получи отстъпка от 2 лв. от цената на билетите за "Живите динозаври". За тази цел трябва да покажат печата или касовата бележка от фестивала на касата на изложбата.

Повече за изложбата можете да откриете на тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови