Бъдеще сега: образование и политики за ценности (видео)

Симона Костадинова 12 февруари 2014 в 23:08 2597 0

проф. Лидия Денкова

Тази вечер проф. Лидия Денкова изнесе лекция на тема "Бъдеще сега: образование и политики за ценности".

Събитието бе организирано от Иститута за научни изследвания "Балкански-Паница" и се проведе в Ректората на Софийския университет. 

Днешната проява бе част от цикъла лекции на "Балкански-Паница", който има за цел да представи на широката публика водещи учени от България и чужбина, които работят в различни академични области (хуманитарни, социални, природни науки и инженерство).

Лекциите имат за цел да обогатят на академичния живот в България.

Проф. Лидия Денкова е философ, културолог и университетски преподавател.Тя завършва класическа филология и психология в Софийския университет „Климент Охридски“. Получава докторска степен през 1988 г. с дисертация на тема „Псевдо-Дионисий Ареопагит и средновековната българска философска култура“.

Ствава ст.н.с. в БАН (1997), доцент (2002), а миналата година и професор в Нов български университет, където преподава сравнително религиознание, етика и естетика.

Автор е на множество изследвания с историческа и философска насоченост, но работи и публикува също и по теми от съвременната културна проблематика. Член е на няколко международни научни общества и редколегии. Издадени са нейни преводи на книги от френски, латински, руски и старогръци език.

Вижте какво каза проф. Лидия Денкова:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови