August Burns Red идва за пръв път в България за концерт

ОFFNews 17 ноември 2016 в 15:06 2437 0

Американската техникъл метълкор формация August Burns Red идва в София за концерт в столичния клуб "Mixtape 5" на 14 август 2017.

Билети се продават в мрежата на "Ticket Logic" или в "The Wrong Bar" в София. Първите 100 билета са на цена от 25 лв., след това ще поскъпнат на 30 лв., а ако до август концертът не се разпродаде, на място ще има по 35 лв. билети.

Групата беше номинирана в категорията за „Най-добро метъл изпълнение” с песента си „identity” на световните награди "Грами 2016”, редом със Sklipknot, Lamb of God, Sevendust и обявените по-късно за победители - Ghost.

August Burns Red е американскa метълкор група от Манхайм, Пенсилвания. Създадена през 2003 г., групата започва първите си изпълнения, докато по-голямата част от членовете са последна година в гимназията. Видни характеристики на музиката им включват тежък брейкдаун и неравноделни рифове, а текстовете им често са на тема депресия, социална толерантност и скръб от смъртта на любим човек. Последният албум на групата, "Found in Far Away Places", е издаден на 29 юни 2015 г.

Август Burns Red обикновено се определят като метълкор банда, но самите те твърдят, че споделят черти от други жанрове като прогресив метъл и траш метъл. Групата също е определяна като мелодичен метълкор. Песните им са с влияния от Meshuggah, Symphony in Peril, Misery Signals и Hopesfall. За разлика от други метълкор вокалисти, Джейк не смесва чисти вокали с крясъци, но пък понякога добавя речитативи. Като пример в песента им "Spirit Breaker" той чете писмо.

Макар групата да няма нищо против да бъде класифицирана като метълкор, китаристът им е развил отвращение към много от групите в жанра:

"Имам чувството, че всеки, който може да вземе една китара и да научи метълкор риф, заедно с барабанист свирещ траш ритми върху брекдаун, се нарича метълкор. Изглежда едва ли не все едно има работеща формула, а за мен метъла никога не е имал формула”.

Групата включва инструменти като виолончело и цигулка, а също и класически вокални интерлюдии, размествайки границите на понятието метълкор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews