Актьори излязоха на протест пред Народния театър след уволнението на Александър Морфов

OFFNews 28 февруари 2023 в 21:08 4831 3

Валери Йорданов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Валери Йорданов

Актьори се събраха пред Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу уволнението на режисьора Александър Морфов, предаде БНР.

По-рано днес Морфов съобщи, че този следобед е бил уволнен дисциплинарно. 

Актрисата Албена Колена обяви, че в 19 ч. с колегата й Камен Донев ще са пред Народния театър, като към тях се присъединиха съпругата на Морфов - Рени Врангова и Валери Йорданов.

Актьорите заявиха, че ще направят подписка в подкрепа на режисьора.

Пиарът на театъра Велислава Кръстева съобщи днес във фейсбук, че от утре не е на поста. Тя не посочва дали сама напуска или е съкратена.

Миналата седмица директорът на театъра Васил Василев е внесъл в Министерството на културата нов Устройствен правилник, в който липсват длъжностите "главен режисьор" и "завеждащ "Връзки с обществеността". Министерството на културата потвърди за проект за нов устройствен правилник на Народния театър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

3

Анализи

28.02 2023 в 23:41

Все пак Народният театър е институция. Нека не забравяме какви забележителни личности са му били директори. Е само в овладяна държава можеш да сложиш за директор сегашния директор, който да изгони един от най- талантливите режисьори. Замислите се накъде пътува Родината.

-390

2

Козин Човков

28.02 2023 в 22:08

Знам, че физиономията не е критерий, но все пак, бива ли човек с толкова селско излъчване да бъде директор на Народния театър "Иван Вазов"? Това е обида за патрона!

75

1

230 млрд баксов

28.02 2023 в 21:39

Мафията се настани в народния театър!