Уволниха дисциплинарно Морфов от Народния, пиарът Кръстева си тръгва от утре

OFFNews 28 февруари 2023 в 15:38 7362 7

Александър Морфов и Велислава Кръстева

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Александър Морфов и Велислава Кръстева

Режисьорът Александър Морфов е уволнен дисциплинарно от Народния театър "Иван Вазов". Заповедта му е била връчена от директора на театъра днес следобед, съобщи сайтът "Площад Славейков". Новината бе потвърдена пред OFFNews от съпругата на режисьора - актрисата Рени Врангова.

Пиарът на театъра Велислава Кръстева съобщи днес във фейсбук, че от утре не е на поста. тя не посочва дали сама напуска или е съкратена.

"От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест", написа Кръстева и цитира книгата от Стария завет - "Еклесиаст":

"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир".

Миналата седмица директорът на театъра Васил Василев е внесъл в Министерството на културата нов Устройствен правилник, в който липсват длъжностите "главен режисьор" и "завеждащ "Връзки с обществеността". 

Министерството на културата потвърди за проект за нов устройствен правилник на Народния театър, пише БНР. Скандалът с Кръстева в Народния театър започна на 29 октомври, когато вратата на кабинета ѝ осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие Морфов отново си призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

7

мнение от IP

28.02 2023 в 23:26

Опитвах се да потискам естествената си симпатия към режисьора и антипатия към пиарката. А директорът е мижитурка, която също предизвика естествена антипатия дори с начина си на говорене, когато го видях за първи път в едно интервю. Мислех си и аз драскането по вратата ли е начинът? Обаче то се не трае...Особено като чух днес защо имало проблем да играе македонска актриса?! Тия хора са болни.....

865

6

Constanza

28.02 2023 в 23:16

Гузните хора често цитират библията.

1061

5

Basil Fawlty

28.02 2023 в 23:16

Бих ви помолил да преосмислите мнението си!
Постъпката на Морфов си е гаменска , и абсолютно не подхожда на позицията която заемаше до днес.
Театъра не е място за политически дразги. Морфов можеше да излезе на площадчето пред театъра и да изрази лична позиция в подходяща форма. Без драсканици , повреждане на инвентар и олелии. И всички което търсят промяна в обществото, би следвало да се възмутят , наместо възхитят.
А Морфов , не го мислете. Един от най добрите режисьори, изградил име още в младостта си. Работа ще си намери.
Ще обсъди с Пиърс и Джереми , те ще го посъветват :)

5827

4

pisnamiotmutri

28.02 2023 в 20:53

Не е удобно да си свободен и в културната сфера.

1005

3

Диоген

28.02 2023 в 18:43

Прав си Johny..то и без това живеем в един театър и всички сме...не знам обаче дали актьори или прост миманс..зависи си от нас.

2073

2

Johnny B Goode

28.02 2023 в 17:43

Абе направо да махат и длъжностите режисьор и актьор.

14469

1

случайно прочетох

28.02 2023 в 16:50

"в който липсват длъжностите "главен режисьор" и "завеждащ "Връзки с обществеността". "

Как беше "Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем".
 
X

Да помогнем на украинските деца!