50 хил. евро в услуги и 5 хил. в брой за проекта победител на "So Independent"

ОFFNews 02 ноември 2016 в 17:17 5914 0

И тази година на фестивала "So Independent" ще бъде връчена награда за един кинопроект в развитие, осигурена от филмово студио “Ню Бояна” - 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на снимки.

На първата сесия за кинопроекти бяха представени следните проекти: „Човекът” на режисьора Андрей Андонов с продуценти Благовеста Георгиева, Явор Веселинов и Андрей Андонов, „Пепел върху слънцето” на режисьора Богомил Калинов и продуцента Калоян Калинов, “Френско кино” на режисьорката Галина Георгиева и продуцента Христиан Ночев, „Кукук” на режисьорката Йонка Янчева с продуцент „White Gypsy Productions”, „Прасето” на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова, „Златният век” на режисьора Тодор Велев и продуцента „Кота плюс”, „Рекох” на режисьора Максим Генчев и продуцент Амрита Арт.

Изключителен шанс за най-добрия проект ще бъде включването му в шортлистата от 10 заглавия за участие в Седмицата на независимото кино в САЩ през 2017 г., както и голямата награда от филмовото студио “Ню Бояна” от българска страна - 50 000 евро в услуги за осъществяването на проекта и 5000 евро в брой (които да бъдат похарчени в България), при започване на снимки. Проектът ще има шанс за финансиране и реализиране, а авторите му ще си сътрудничат с едни от най-добрите специалисти в областта.

Eдногодишно онлайн членство в Independent Filmmakers Project ( IFP), както и съвети от тамошните специалисти за развитието на проекта, ще получи проектът, класиран на второ място.

Победителят ще бъде избран от жури в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на “Ню Бояна Филм”, Милко Лазaров, режисьор, и Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.

Проектът-победител ще бъде обявен по време на церемонията по раздаване на наградите на "So Independent", която ще се състои на 5 ноември от 18:00 часа в кино "Одеон".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови