Quantcast

12 студенти с шанс за безплатен курс по 3D визуални ефекти и работа в "Ню Бояна"

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2015 в 18:05 11441 2

Снимка на един от филмите на "Ню Бояна" с Антонио Бандерас - преди и след намесата на аниматорите.

Nu Boyana Film Studios и Worldwide FX започват новия си курс по 3D визуални ефекти на 28 септември, в който българските студенти ще имат възможността да се докоснат до професионализма и опита на световно признати майстори в областта на визуалното изкуство.

Огромният интерес и постоянни запитвания за обучението впечатли най-голямото VFX студио в Източна Европа, което реши да отпусне 12 стипендии за 12 бъдещи 3D артисти, за които курсът на обучение ще бъде напълно безплатен.

В рамките на между 2 и 4 месеца (в зависимост от 3D профила на обучение) младежите ще получат основни знания и умения по създаването на 3D визуални ефекти в кинопродукция с помощта на специфичен софтуер. Ще натрупат и незаменим опит, виждайки как функционира отвътре едно истинско студио, работещо по големи холивудски продукции, както и ще разберат от първа ръка какъв е пътят на един кадър от сториборда до екрана, как си взаимодействат различните отдели, и кое кара постпродукционното колело да не спира да се върти.

Обучаващите ментори са експерти в своята област, в час са с ежедневните промени в индустрията и на всичкото отгоре са със световно признати умения. Те са подготвили подробна програма, с която да покажат на своите ученици как с помощта на дигитални 3D елементи се създава достоверен и въздействащ кино образ (или среда), който впечатлява, ангажира и забавлява публиката.

Визуален ефект на светкавица във филма за Херкулес, сниман в студиото.

Един от преподавателите е Емил Симеонов – художник и 3D аниматор, който през 89-а година започва работа в Amblimation – студиото на Стивън Спилбърг в Лондон. През 94-а година е поканен да продължи да обогатява филмографията си в Лос Анджелис и чисто новия тогава DreamWorks Feature Animation, а по-късно отива и в Disney Feature Animation, където се разписва под още няколко заглавия.

През вещите му ръце са минали филми като „Трансформърс“, „Принцът на Египет“, „Забвение“, „Ван Хелзинг“, „Синбад – Легендатат на седемте морета“, както и „Златният компас“ - носител на наградата „Оскар“ точно за визуални ефекти.

Сред хората, които ще споделят от своите знания е и Гинка Костова, която като 3D артист е работила за Sony Imageworks, Disney Feature Animation, DreamWorks Feature Animation. Във филмографията й са се наредили „Шрек 4“, „Котаракът в чизми“, „След утрешния ден“, „Полярен експрес“, „Чудната петорка“, „Турбо“ и още колоритни и успешни проекти.

За да се приближите на още една крачка към света на голямото кино, е необходимо да изпратите CV, мотивационно писмо и show reel (ако имате) на [email protected] до 20 септември. Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване.

Артистичното образование и предишният опит са плюс, но не и задължително изискване. Със сигурност обаче тези, за които Maya, Katana и Mari не са просто екзотични имена, ще бъдат с предимство. Курсът ще завърши с изпит и на тези, които покажат най-голям потениал, ще бъде предложена работа в студиото, за да продължат да се развиват и да растат като 3D артисти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2015 в 21:27

А какво стана с предишната обява за платения курс? Някои хора са кандидатствали по нея, напускайки работа и разчитйки на това, за да им заявят сега, че кур(с)а бил за студенти. Дали пък не е малко подсъдно, а? Смятам да се консултирам с адвокат по въпроса. Не може така да се лъжат хората и да се променят критериите по време на конкурса.
Много несериозно, господа, много несериозно! Но все пак има и някакви закони в България, да се надяваме...

10.09 2015 в 21:35

Хаха, тези вече се чудят как да си намерят хора да работят.
Сега търсят студенти, сигурно защото нормален човек не би останал повече от месец при тях :))
Иначе обучението при тях винаги е било безплатно, защото по време на самото обучение си избират "късметлиите", които да почнат работа на често ненормиран работен "ден". Имах познати там, които се прибираха само, за да се изкъпят и поспят.