12 студенти с шанс за безплатен курс по 3D визуални ефекти и работа в "Ню Бояна"

OFFNews 10 септември 2015 в 18:05 13857 2

Снимка на един от филмите на "Ню Бояна" с Антонио Бандерас - преди и след намесата на аниматорите.

Nu Boyana Film Studios и Worldwide FX започват новия си курс по 3D визуални ефекти на 28 септември, в който българските студенти ще имат възможността да се докоснат до професионализма и опита на световно признати майстори в областта на визуалното изкуство.

Огромният интерес и постоянни запитвания за обучението впечатли най-голямото VFX студио в Източна Европа, което реши да отпусне 12 стипендии за 12 бъдещи 3D артисти, за които курсът на обучение ще бъде напълно безплатен.

В рамките на между 2 и 4 месеца (в зависимост от 3D профила на обучение) младежите ще получат основни знания и умения по създаването на 3D визуални ефекти в кинопродукция с помощта на специфичен софтуер. Ще натрупат и незаменим опит, виждайки как функционира отвътре едно истинско студио, работещо по големи холивудски продукции, както и ще разберат от първа ръка какъв е пътят на един кадър от сториборда до екрана, как си взаимодействат различните отдели, и кое кара постпродукционното колело да не спира да се върти.

Обучаващите ментори са експерти в своята област, в час са с ежедневните промени в индустрията и на всичкото отгоре са със световно признати умения. Те са подготвили подробна програма, с която да покажат на своите ученици как с помощта на дигитални 3D елементи се създава достоверен и въздействащ кино образ (или среда), който впечатлява, ангажира и забавлява публиката.

Визуален ефект на светкавица във филма за Херкулес, сниман в студиото.

Един от преподавателите е Емил Симеонов – художник и 3D аниматор, който през 89-а година започва работа в Amblimation – студиото на Стивън Спилбърг в Лондон. През 94-а година е поканен да продължи да обогатява филмографията си в Лос Анджелис и чисто новия тогава DreamWorks Feature Animation, а по-късно отива и в Disney Feature Animation, където се разписва под още няколко заглавия.

През вещите му ръце са минали филми като „Трансформърс“, „Принцът на Египет“, „Забвение“, „Ван Хелзинг“, „Синбад – Легендатат на седемте морета“, както и „Златният компас“ - носител на наградата „Оскар“ точно за визуални ефекти.

Сред хората, които ще споделят от своите знания е и Гинка Костова, която като 3D артист е работила за Sony Imageworks, Disney Feature Animation, DreamWorks Feature Animation. Във филмографията й са се наредили „Шрек 4“, „Котаракът в чизми“, „След утрешния ден“, „Полярен експрес“, „Чудната петорка“, „Турбо“ и още колоритни и успешни проекти.

За да се приближите на още една крачка към света на голямото кино, е необходимо да изпратите CV, мотивационно писмо и show reel (ако имате) на [email protected] до 20 септември. Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване.

Артистичното образование и предишният опит са плюс, но не и задължително изискване. Със сигурност обаче тези, за които Maya, Katana и Mari не са просто екзотични имена, ще бъдат с предимство. Курсът ще завърши с изпит и на тези, които покажат най-голям потениал, ще бъде предложена работа в студиото, за да продължат да се развиват и да растат като 3D артисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews