След като есента дойде и всеки прекарва повече време у дома, е време за вкусни топли закуски. Представяме ви актуална за сезона рецепта за палачинки, която да превърне почивния ден в кулинарен рай. Добавете канела и пренесете есента в кухнята си.
Съставки:
- 1 ½ чаши брашно
- 2 супени лъжици захар
- 1 ½ чаени лъжици бакпулвер
- ¾ чаена лъжичка сода за хляб
- ¾ чаена лъжичка сол
- 1 ½ чаени лъжици канела
- 1 чаена лъжичка зелен джинджифил
- ⅛ чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1 ½ чаши айран
- ¾ чаша тиквено пюре
- 2 яйца
- 3 супени лъжици разтопено масло, плюс още малко за намазване на тигана
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Инструкции:
1. В голяма купа разбъркайте брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и подправките.
2. В средна купа разбъркайте айрана, тиквеното пюре, яйцата, разтопеното масло и ваниловия екстракт, докато се получи еднородна смес.
3. Добавете сместа към сухите съставки и ги разбъркайте с гумена шпатула, докато се смесят.
4. Загрейте леко намазана тавичка или тиган на средно слаб огън. Изсипете сместа за палачинките в тигана (нужната порция за един брой е 1/4 чаша), като внимавате да оставите достатъчно място между тях, за да не залепнат.
5. Оставете за една–две минути, докато тестото стане на балончета по ръбовете, а долната част покафенее и след това внимателно ги обърнете. Оставете за още една–две минути, докато тестото е напълно изпечено.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Танас
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)
Деспин Митрев
Бивш депутат на ИТН внезапно оглави партията на Божков
Деспин Митрев
Румъния влиза в Шенген на 1 януари, увери премиерът Чолаку
Johnny B Goode
Русия за първи път изстреля междуконтинентална балистична ракета по Украйна (снимки, обновява се)