Десертът с чесън от Черешката на тортата (видео)

Елица Калоянова 16 юли 2017 в 17:51 68819 0

Снимка Трифон Михайлов

Най-дискутираната рецепта в „Черешката на тортата“ за този сезон е несъмнено десертът с чесън на Трифон Михайлов.

Историята на живота му е формула за успех. Той е Трифон Михайлов - човекът, който превръща хобитата си в успешен бизнес и то в България. Трифон е човек, който не спира да крачи смело в света на идеите. Предизвиква себе си като следва това, в което вярва. Според него разликата между успелия и неуспелия човек е в това, че успелият вижда решение на абсолютно всеки проблем. Докато неуспелият вижда проблем във всяко решение.

„Вярвам, че в забързаното ни ежедневие е много по-лесно да получаваме информацията в бързи видео уроци, независимо дали става дума за личностно и професионално развитие или за рецепти.“ Това го мотивира да създаде изцяло нов жанр в сферата, като стартира ежедневен влог на живо всеки ден точно в определен час (като предаване, но във Фейсбук) точно в 12:15. Видеата му се гледат всеки ден от хиляди българи по целия свят, а самия той споделя, че това е само началото на бума на „live stream”-а.

Но помнете съвета ми „ За едно видео най-важното е съдържанието и емоцията, която създава у хората. За това не се спирайте, само защото нямате техника за 200 000лв. Добро съдържание може да се създаде и с мобилен телефон за 350лв. Това видео е снимано именно с такъв.“. Младият предприемач смята, че в България липсва точно тази услуга, която създава добро съдържание на достъпна за всеки цена и сега се е заел с нелеката задача да промени това.

„ Когато искате да притежавате картина на Пикасо, вие не се интересувате с каква четка е рисувана тя и колко струва четката. Защо тогава смятате, че ако някой заснеме видео с техника за стотици хиляди левове, то това видео, ще е добро с ценно послание и стойност за зрителя? Та има филми направени с бюджет за милиони долари, които са ужасни!“. И може би е прав. Същото е и в журналистиката. Не е важно колко струва лаптопът, на който пишеш статията, а нейното съдържание!

Десертът с чесън подчертава именно предприемаческия дух. Това е моментът, в който взимаш нещо добро и го правиш още по-добро. Трябва да се довериш на сетивата си, да експериментираш, да си уверен и решителен и най-важното, да действаш. Ако не се получи 100 пъти, пробвай 101. Този десерт ще ви учуди, ще ви изуми, ще ви заинтригува и накрая ще ви възхити. Прави се за около 15 минути, без термична обработка. Може да се съхранява в хладилник до 1 седмица и е приятен и сладък завършек на вечерта.

Рецепта за 8 порции - Десерт с чесън:
- 400гр. Заквасена сметана
- 400гр. Кисело мляко с висока масленост
- 250гр. Маскарпоне
- 500гр. Сладко от сливи (или друго сладко с кисела жилка)
- 1 пакет Маслени бисквити
- ½ Скилидка чесън

Смесвате киселото мляко, сметаната и маскарпонето. Добавете чесъна и разбъркайте , докато получите хомогенна смес. Натрошавате маслените бисквити в отделен съд. В чаши за уиски или малки купички започвате да редите пласт бисквити, пласт смес, пласт сладко, като ги редувате докато напълните чашата. Накрая винаги се завършва с бисквити, за да придобие елегантен вид. При възможност може да направите красив „финиш“ с листенце свежа мента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!