BMC спечели отборния часовник на Вуелтата

OFFNews 19 август 2017 в 21:40 1410 0

Снимка Facebook: La Vuelta

Австралиецът Роан Денис, който е специалист в бягането по часовник, поведе ВMC до победа в отборния часовник, с който започна 72-ото издание на Обиколката на Испания.

Американският тим даде най-добро време – 15.58 минути по 13.7-километрото трасе във френския град Ним, побеждавайки с четири секунди "Куикстеп" и "Сънуеб".

Фаворитът Крис Фрум и неговият отбор "Скай" завършиха на 4-ото място с изоставане от 9 секунди, като в последните метри трябваше да изчакват Йън Станард, който беше пети и времето се засичаше на него.

Отлично каране направи и тимът на "Орика", който е с трима лидери във "Вуелта" - близнаците Йейтс и третият от миналата година Естебан Чавес.

Утре е вторият етап, който е изцяло на френска земя – 203 км от Ним до Груйсан. Това е и една от много малкото възможности за спринтьорите.

Общата дължина на La Vuelta е 3324 км, разделени в един отборен и един индивидуален часовник, пет равнинни, осем полупланински и пет планински етапа.

Профилът на обиколката е подчертано насочен към истинските катерачи и е един от тежките в цялата история на състезанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови