Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Върховният съд реши: Пантани не е бил убит

OFFNews 30 септември 2017 в 17:50 6226 0

Върховният касационен съд на Италия сложи край на 13 години спорове. Легендата на колоезденето Марко Пантани не е бил убит, решиха магистратите, преглеждайки всички материали по делото.

Пантани беше намерен мъртъв в хотелска стая в Римини през 2004 година. Официалната версия беше сърдечен удар следствие на смъртоносен коктейл от кокаин и успокоителни.

Пирата изпадна в криза, след като през 1999 година беше заловен с кръвен допинг по време на Джирото. Предния сезон идолът на Италия беше спечелил Тур дьо Франс и Джирото. 

Последва и зловеща катастрофа плюс 18 месеца по болнични легла. Върна се, но вече нищо не беше същото.

Майката Тонина призна за възможен допинг, но нае скъп адвокат след смъртта на Марко. Тя беше категорична, че спортистът е бил убит от дилър, който е принудил Пирата да вземе свръхдоза.

През 2014 година разследването уж стигна до файл, доказващ тезата. "Гадзета дело Спорт" дори гръмна на първа страница: "Пантани е бил убит". Оказа се фалшива новина. Знае ли човек.

Преди време италиански мафиот заяви от затвора, че Пантани е бил натопен с допинг през 1999 година, за да не спечели Джирото. Така мафията си спестила десетки милиони, които трябвало да плати при черни залози. С убийството на Марко историята е била окончателно потулена, заподозряха от семейството му.

Е, вече всичко приключи. Поне официално. Със сигурност не и за семейството, нито за милионите фенове на Пантани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!