Веган пролял кръвта на Меси

OFFNews 16 април 2019 в 18:12 4286 0

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг, който разби до кръв лицето на мегазвездата на Барселона Лионел Меси в първия четвъртфинал от Шампионската лига на "Олд Трафорд", се оказа запален веган.

Бранителят споделя също, че не носи никакви продукти от естествена кожа и е щастлив, че вече футболните обувки са синтетични, за да не изпада в тежки дилеми. Единствено го смущават топките от кожа, но се надява един ден и този проблем да отпадне.

"Разговарях с главния готвач в базата ни и той започна да приготвя повече вегански и вегетариански ястия. Дори на месоядните ми колеги им е любопитно и опитват от нашата храна, като винаги остават изненадани колко е вкусно. Аз напълно оценявам ползата от вегетарианството, защото вече се чувствам отлично, а и възстановяването ми протича по-бързо.

Свикнал съм да играя по два мача седмично. Преди след втория всичко ме болеше, но откакто станах веган, всичко е наред. Дори масажистът ни забеляза, че мускулите ми се възстановяват по-бързо. Любопитното е, че сега на обяд веганските ястия свършват първи.

Има много алтернативни източници на протеин извън месото - тофу, киноа, бобови растения. Аз продължавам да пия протеинови шейкове, но вече са изключително вегански", споделя Смолинг пред "Men' Health".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови