Талисманът на Кьолн се радва на потомство

OFFNews 21 март 2020 в 21:21 1677 0

Хубава новина стопли сърцата на феновете на германския Кьолн. Талисманът на клуба - козелът Ханес IX е станал баща на две козлета. Новината беше съобщена в официалния профил в Туитър на клуба, като събитието е историческо, тъй като се случва за първи път в 72-годишната история на Кьолн талисманът на отбора да има потомство.

"Добри новини от зоопарка. Ханес е станал баща! Приятелката му Илзе роди две здрави козлета - момиченца. Всички са здрави и щастливи", пише в съобщението на Кьолн.

Козлите са важна част от историята на Кьолн. Традицията тръгва от 1957 година, когато на ръководството на клуба е подарен първия козел, наречен Ханес на името на тогавашния треньор Ханес Вайвайлер.

Оттогава те се броят като I, II, за да стигнем до IX. Обикновено животното излиза на терена преди домакинските мачове на Кьолн, чието прозвище е именно "козлите".

В момента Бундеслигата, както и всички първенства н Европа, е поставена на пауза. Забраната за футбол в Германия изтича на 2 април, но може да бъде удължена.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!