Сменят хората, които раздават базите на ЦСКА

OFFNews 04 януари 2017 в 17:37 5380 0

Неочаквана промяна с базите на ЦСКА гласува Министерски съвет в последните си дни преди да сдаде властта.  Правителството промени статута на стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, ползвани от "ЦСКА-София", и ги вкара в капитала на държавната фирма за управление ни имоти "Национална спортна база" ЕАД.

Имотите заедно с построените в тях сгради и съоръжения стават от публична държавна частна държавна собственост. Досега терените се управляваха от Министерството на младежта и спорта.

Това означава, че НСБ ще се разпорежда с бъдещето на базите. Тоест, като търговско дружество то има право да ги отдаде на концесия, наем и т.н. или да ги стопанисва, както прави с други от имотите си.

"Червени" фенове веднага заподозряха нечисти апетити около имотите в Борисовата градина и една от най-хубавите зони до столицата.

"С апортирането чрез записването на нови акции ще бъде увеличен капиталът на "Национална спортна база" ЕАД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху имотите. Това ще позволи при едно добро управление да бъдат реализирани инвестиционни проекти и съответно свободен паричен ресурс", се казва в решението на правителството в оставка.

"С оглед правния режим на частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имотите. Целта е да се постигне по-добро и по-ефикасно управление, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти", се казва още в обосновката на кабинета.

От спортното министерство уточниха, че цялостната политика е насочена към вкарването на имотите в търговските дружества.

Само припомняме, че НСБ стопанисва още "Арена Армеец" и стадион "Васил Левски", базите в Белмекен, конната база до София, залата на стадион "Раковски", комплексите "Спартак"  и "Диана", базата "Спортпалас" до Варна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството