Люис Хамилтън заразен, пропуска надпреварата в неделя

OFFNews 01 декември 2020 в 11:10 4596 0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще пропусне предстоящата надпревара от Формула 1 Гран при на пистата "Сахир" през уикенда, след като даде положителна проба за коронавирус. 

Това съобщиха от пресслужбата на Ф1 в Туитър, информира БНР. Миналата седмица британецът спечели първото състезание в Бахрейн, като изпревари пилотите на Ред Бул Макс Ферстапен и Алекс Албън, за да запише 95-и успех в кариерата си. Той вече си осигури победата за сезон 2020 и стана световен шампион за седми път. По този показател той се изравни с легендарния Михаел Шумахер.

"Люис беше тестван три пъти миналата седмица и всеки път даваше отрицателен резултат, последният от които беше в неделя следобед на Международната писта на Бахрейн като част от стандартната програма за тестване през състезателните уикенди. Въпреки това той се събуди в понеделник сутринта с леки симптоми и беше уведомен своевременно, че негов контакт преди пристигането в Бахрейн впоследствие е бил положителен за Covid-19", се казва в изявление на неговия екип от Мерцедес.

"Люис направи допълнителен тест и даде положителен резултат, потвърден от повторен тест.

35-годишният британец се изолира според местните здравни насоки, посочиха от неговия екип, отбелязвайки, че скоро ще бъде обявен резервен пилот, който да го замести. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови