Има ли качества Кристиано Роналдо за фигурното пързаляне?

OFFNews 09 януари 2020 в 10:37 3085 0

Португалската мегазвезда на Ювентус Кристиано Роналдо има качества за фигурното пързаляне, категорични са специалистите в този спорт.

Повод даде самият Роналдо с феноменалното си попадение с глава във вратата на Сампдория през декември, когато се извиси на 74 см, преди да отбележи. Височината изглежда внушителна, но е скромна в сравнение с отскоците на фигуристи като Михаил Коляда и Боян Цзин, които при четворен луц отскачат на 85 см от леда.

Роналдо е твърде висок за индивидуален състезател във фигурното пързаляне, пише Евроспорт. Неговият ръст от 187 см е по-подходящ за танцови или спортни двойки, в които обаче няма четворни скокове и преобладават двойните и понякога тройни.

Специалистите са категорични, че с нечовешката си амбиция Роналдо би бил в елита и на фигурно пързаляне, тъй като би се посветил на това да извае тяло, способно да полети и 85 см.

Заради възрастта си той би се конкурирал с имена от този спорт като Евгений Плюшченко, което би било доста интересно за наблюдение, ако живеехме в една паралелна вселена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews