За изборите МВР "ускорено" подменя лични карти

OFFNews 21 март 2017 в 10:30 2206 0

За изборите МВР

В навечерието на изборите от МВР има създадена организация за ускорено издаване на лични карти. От ведомството съобщават, че личните карти с изтичащ срок на валидност и издаване на съответните удостоверения за изгубени или повредени лични карти или документи за самоличност с изтекъл срок на валидност към деня на изборите ще бъдат преглеждани с предимство. 

От 27 февруари в Дирекция „Български документи за самоличност“ и в звената БДС в СДВР и ОДМВР са приети 32 813 заявления и са издадени 36 954 лични карти, уточняват от МВР.

Във връзка с подготовката на изборите е сформиран оперативен щаб, който работи под ръководството на зам. главния секретар на МВР. Аналогични щабове с изготвен план за дейността на структурите работят и в СДВР и ОДМВР в страната. Предприети са необходимите действия за обезпечаване на сигурността, опазване на обществения ред и охрана на избирателните секции и изборни помещения.

МВР откри денонощни линии за подаване на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес - тел. 02/982 2232, факс 02/982 56 46, имейл: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!