Вярно ли е, че племенница на Петков оглавява митница Пловдив, ден след като той дава плика на Узунов?

OFFNews 16 юни 2021 в 14:31 4956 0

Само ден след срещата на Петко Петков с Пламен Узунов в столичен ресторант, на която президентският секретар по антикорупция получава плик със съмнително съдържание – Евелина Харизанова, е назначена за директор на пловдивската митница. Вярно ли е, че тя е племенница на Петко Петков? Това попита кандидат-депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който заедно със свои колеги днес посети Митница Пловдив.

„Записът с „рома и пурите“ е от 19 май 2021 г. На следващия ден идва и новината за новия ръководител на митницата в Пловдив – Евелина Харизанова, за която се твърди, че е племенница на Петко Петков. Въпросното назначение става непосредствено и след като бе сменен и шефът на Агенция „Митници“. Разбира се, може да няма никаква връзка между тези неща, но прозрачното служебно правителство дължи отговор“, каза още Биков.

По думите му обяснение на обществото дължи и експертът по антикорупция Пламен Узунов, и финансовият министър Асен Василев.

„Освен за фирмите на шефа на НАП Румен Спецов, очакваме позицията на министъра и за новото ръководство на пловдивската митница. Да не забравяме все пак, че той е принципал на Агенция „Митници“, завърши Тома Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков