Весела Лечева: Всички статистики показват, че България е най-бедната в ЕС

OFFNews 13 март 2017 в 10:10 2423 2

Всички статистики показват, че България е най-бедната в ЕС. Имаме икономика, която се базира на средства от еврофондове, от мигранти, от хора, които работят навън и най-вече на средствата от обществените поръчки. 

Това заяви водачът на листата на „БСП за България” във Велико Търново Весела Лечева по бТВ. Според нея никой не си задава въпроса какво ще стане с българската икономика през 2020 г. „Затова в нашата платформа фокусът е върху икономиката ни, върху малкия и среден бизнес, върху българското производство и най-вече върху младите хора – тези, които утре ще бъдат гръбнака на българската икономика”, посочи Лечева.

„Трябва да променим сгрешения модел на управление на ГЕРБ. Те развалиха коалицията си, защото искат само те да управляват”, коментира водачът на листата на „БСП за България” във Велико Търново. Според нея нито има сигурност, нито има справедливост в държавата ни. „А младите хора искат сигурност във всичките й аспекти. Ако уменията и знанията им могат да им дадат успешен път в България, ще останат тук. Но те нямат усещането, че държавата ще им помогне, когато имат нужда”, подчерта Лечева.

„Факт е, че бизнесът заобикаля Велико Търново по времето на ГЕРБ и отива в градове като Пловдив”, посочи водачът на листата на „БСП за България”. По думите й Търново е начело на класацията по най-ниските доходи. "Вярно е, че безработицата е малка, но хората в града получават от 300 до 500 лв. Възможно ли е младите хора да живеят нормално с тези доходи?”, попита тя.

„Образованието стана приоритет на ГЕРБ едва сега, в предизборната кампания”, заяви Весела Лечева. По думите й именно те са хвърлили в хаос цялата система. „60% от завършилите висше образование не работят по специалността си, а 40% са функционално неграмотни. 700 000 в трудоспособна възраст са без средно образование”, каза още Лечева.

„Всичко е в нашите ръце и можем да го промени сега, на 26 март. Ако хората не се чувстват добре – имат възможност за избор. Да гласуват за промяната с номер 10. За мен десятката винаги е бил знак за победа – това е вярното решение”, категорична бе Весела Лечева.

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9011

2

doctuur

13.03 2017 в 15:17

Ярко червен сайт , с изкривени и подвеждащи новини ! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ОФНЮЗ ! ЧИСТО И ПРОСТО,НО И НАГЛО- КОМУНИСТ !