Валери Симеонов обвини БСП и ГЕРБ, че откраднали техни идеи

Машинното гласуване е отмъщението на ГЕРБ, смята Симеонов

OFFNews 06 февруари 2017 в 15:40 2842 3

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обвини БСП и ГЕРБ, че са откраднали идеи на партията му за предизборните си програми. 

Той даде пример с предложението за въвеждане на правилото на мълчаливо съгласие и с обещанието да се премахне монопола на Здравната каса, които присъстват в програмата на НФСБ съответно от 2013 г. и 2014 г. 

"Още ноември 2014 г. беше поставен въпросът за демонополизация на НЗОК, за съжаление не постигнахме съгласие, сега две години по-късно виждаме, че нашата идея е узряла в главите на стратезите от ГЕРБ", коментира Симеонов.

Симеонов допълни, че идеята за по-евтин ток за всеки, която ГЕРБ са включили в програмата си, е приоритет на НФСБ от 2013 г. 

По думите му подобен е случаят и с идеята за спиране на помощите за семейства, чиито деца не посещават училище. Той припомни внесен от Димитър Байрактаров законопроект за предотвратяване на феновема "деца раждат деца", който е отхвърлен с гласове на ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ.

Валери Симеонов каза още, че БСП и ГЕРБ са включили в обещанията си борба с битовата престъпност и поставяне на полицейски постове в селата, каквато идея са представили от НФСБ още през 2015 г. 

Той не отговори директно дали е възможна коалиция след избори, но беше категоричен, че от НФСБ не са имали доверие на Борисов през 2014 г. и затова не са влезли в управлението, което се е оказало правилно решение. 

Според Симеонов машинното гласуване е отмъщение на ГЕРБ, а решението на ВАС, според което машинното гласуване е задължително, е "силен и грозен удар срещу държавността".

ВАС е пряко зависим от волята на ГЕРБ, това не е независим съд, коментира лидерът на НФСБ, като подчерта, че главният прокурор Сотир Цацаров е бил всяка сряда на оперативка при бившия премиер Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!