Томислав Дончев: Бойко Рашков си измисля обвинения срещу ГЕРБ

OFFNews 08 юли 2021 в 10:06 2314 1

Снимка Архив

Партиите по стар български обичай, вместо да се състезават с идеи, качества на кандидатите, се замерят с кал. Много често сме в ситуацията сами срещу всички. 

Това, което прави ситуацията различна, е правителството с принципал президента Румен Радев, чиято основна цел е да торпилира ГЕРБ и да измени и изкриви резултата от изборите. 

Това заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ и водач на листата в Габрово. Той добави, че повечето уволнени в последните месеци не са членове или активисти на ГЕРБ.

Правителството е агенция за политически PR. Сериозни обвинения като тези на Бойко Рашков, вървят заедно със сериозни доказателства. Според мен Рашков си измисля. Смятате ли, че ако нямаше дори белег на доказателства, те нямаше да ги извадят от гледна точка на политическата щета, която искат да ни нанесат?, попита Дончев. 

Според него твърде голямата активност на служебния министър на вътрешните работи може да има обратен ефект. 

Борисов даде ясно обяснение, че той шкафче с кюлчета няма, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Не мога да ви отговоря на въпрос коя жена е аранжила и снимала шкафчето, каза Дончев в отговор на въпрос откъде са кюлчетата на жената. Карате ме да отговоря за жена, която не познавам, откъде има пари и кюлчета, обясни той. 

„Хората искат някаква яснота. Кой какво би правил в дадена ситуация. За нас е важно да служим вярно на обществото, каквато и роля да ни е отредил избирателят. Няма нищо нередно в това да си в опозиция”, смята Дончев. По думите му е редно - ако има политически хоризонт, ГЕРБ да предложи правителство. 

Ако се съберат партии, които са обединени от нагон към властта или са против някой, това не е добре. Единственото, което легитимира съществуването на някои партии, е, че са против нас. Това е весело, добави Дончев. Но едно управление изисква лидерство, подчерта той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови