ЦИК и Смартматик са договорили 1500 машини за гласуване за 8,2 млн. лв, съобщи шефът на Сиела Норма

OFFNews 17 юни 2021 в 10:05 3949 0

Снимка БТА/Асен Тонев

Цената, договорена от „Смартматик“ и ЦИК за 1500 машини за гласуване, е около 8 200 000 лева. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота.

Това съобщи изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров по БНР. По думите му предложеният от ЦИК на фирмата му договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък и съдържа неизпълними условия. 

„В момента сме притиснати до стената - договор за обслужване още нямаме“, уточни той. Ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор за 4 350 000. Ние за 300 000 ще изпълним договорената между „Смартматик“ и ЦИК цена за софтуерното обслужване, а този някой да ни замести в нашите задължения, каза още Тодоров. 

Според него има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора. В него има много тежки клаузи - всяко нарушение, колкото и малко да е то, би коствало 10 хиляди лева. Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка, коментира шефът на Сиела Норма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews