Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Търновалийски:Трябва да се преизчислят старите пенсии, за да се вдигнат с 20% - 30%

OFFNews 10 март 2017 в 12:27 1701 0

БСП поставя хората в центъра на своята програма, а решаването на проблемите и на най-малкото населено място са постоянен наш ангажимент, каза пред жителите на с. Главатар Георги Търновалийски - водач на листата на "БСП за България" за Пловдив - област. Заедно с кандидатите Галин Дурев и Милко Сарафов те представиха платформата на левицата и дискутираха проблемите, свързани с обезлюдяването на селото, достъпа до социални услуги и промените в пенсионната сфера.

„Целта ни е да стигнем и до най-малките населени места в областта и да се опитаме да помогнем на хората в тях. Няма да чуете обещания, които не можем да изпълним. Ще направим необходимото да се чувствате сигурни в своето родно място. Ще дадем перспектива на младите хора, които искат да останат тук“, каза още Търновалийски. Финансистът посочи и още един приоритет на БСП - преизчисляването на старите пенсии, което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30%.

Галин Дурев подчерта като основен акцент в програмата на "БСП за България" преодоляването на демографската криза. „Грижата ни е за младите семейства, за тези, които работят – ангажираме се да бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Ще възстановим защитата на майчинството, ще направим така, че да се върнат моите връстници - децата ви, отново в родината. Защото нашата цел е осем милиона българи и нито един под и на прага на бедността. Според Милко Сарафов "БСП за България" носи промяната и ще допринесе за подобряване на условията на живот и в най-малките населени места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews