Станишев: БСП е единствената опозиция на 6-партийната коалиция

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2015 в 17:32 3692 4

В разгара на политическата кампания, във Велико Търново ПЕС и БСП организират четвърто съвместно събитие – Национална младежка среща #ЗаМладите.

„Младежкото обединение на БСП става на шест години. Когато го създавахме през 2009 г. имаше много спектици. Но то извървя дълъг път и се утвърди като най-отворената част на БСП. В събитието участват повече от 200 канидати за общински съветници и кметове. Това е начин да подкрепим над 800-те младежи в листите на БСП. Важно е те да получат самочувствие, да се заредят с енергия, да имат емоцията, но и знанията за тази кампания.“, заяви в речта си лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Общото усещане в обществото е, че държавата ни е като блато – без перспектива за развитие. Всеки се спасява поотделно. Управляващите разчитат на апатията, на песимизма и на липсата на нещо различно. ГЕРБ залагат както обикновено на инфраструктурата, на уличките, фонтаните и градинките. По този начин замитат истинските проблеми под килима, а тях хората усещат на свой гръб. Проблемите на малкия и средния бизнес, липсата на работа, ниските доходи, плачевното и все по-влошаващо се състояние на всички публични сектори.

ГЕРБ искат и тези избори да минат без политически сблъсък. Кампанията да бъде сведена до кастинг на 265 кандидати, съчетан с използването на административен, финансов и властови ресурс за натиск върху хората.

Управляващите създават измамна стабилност и насаждат страха, че без тях държавата е изправена пред апокалиптични сценарии.

Истината е, че усещането е за пълен хаос. Никой не разбра в крайна кметка какво се случи с руските транпортни самолети. Едни забраняваха, други с намигване разрешаваха прелитането им. Не се разбра ще бъдем ли „гореща точка“ за бежанци, ще има ли 80 млн. лв. допълнително за авиацията или те предварително бяха осигурени. Липсата на ясна и последователна позиция на правителството създава постоянана несигурност за живота на хората.

Нестабилността в двата публични сектора здравеопазване и образование е направо опасна. Реформите в тях водят само до източване на пари от публичния към частния сектор.

БСП е единствената опозиция в момента. Четири партии официално са в управлението. Но по всички важни за ГЕРБ въпроси, те се ползват с широката подкрепа на ДПС. Напоследък и „Атака“ се присъедини към историческия компромис. Това е рядък политически шанс за левицата. В страна, в която толкова много хора са бедни, те имат нужда от подкрепа на властта. А първата власт, до която се допират е местната. В кампанията БСП трябва да има национална политическа кауза. А всеки един от нашите кандидати да почувства политическия гръб на партията като националнозначима сила.“

Президентът на ПЕС припомни някои от силните кампании на младежите от БСП – „постната пица“ на Дянков или кампанията с дългите носове заради лъжливите факти и обещания на управляващите. „Младите хора в БСП имате много силни аргументи в кампанията за местния вот. Спечелете изборите със сърцето си!“, призова Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2015 в 20:49

Много е добре, Станишев да се появява преди всички избори. Влияе много добре на резултатите на БСП. :-)
Да е жив и здрав.

03.10 2015 в 20:48

Много е добре, Станишев да се появява преди всички избори. Влияе много добре на резултатите на БСП. :-)
Да е жив и здрав.

03.10 2015 в 18:00

Ма вие сте над десет партийна коалиция ве пендел , тези театри , ама те са лошите ние добрите ги изгледахме и да ти кажа Бойко много взе най много от тях , щото знае как да го играе , не , че не ни е ясен и той де ... Умря и малкото доверие към политическата и олигархичната класа която имаше . Вие просто се постарахте прекрасно , не ми е ясно откъде имате кураж да излизате и да продължавате да лъжете ???

03.10 2015 в 17:49

Тия се чудят каква глупост да сътворят. Правят се на неразбрани все едно не са управлявали два мандата в последните 15 години. Засилили са се силно по нанадолнището след НДСВ.