Социалистите искат ревизия в образованието

OFFNews 04 март 2017 в 14:59 1615 0

Снимка Дарик

Ревизия на образователната система поискаха от "БСП за България" при откриването на предизборната си кампания в Руен днес. Социалистите са категорични, че са необходими промени в Закона за предучилищното и училищното образование и че е нужен изцяло нов закон за професионалното образование, за да бъдат осигурени качествено обучение в реални условия, в производство, стаж и работа.

Минималната заплата да се обвърже със средната, а месечното обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години - с размера на минималната заплата, поискаха социалистите. Освен това те настояват за стъпки към семейно подоходно облагане, за приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете.

Пенсиите да се преизчислят и да се намали разликата между старите и новоотпуснатите, искат още от БСП.

Специално законодателство за предприятия с над 50% държавно или общинско участие, предлагат социалистите. Те искат конкурси за мениджърите, отчетност за постигане на пазарните цели и прозрачно управление.

На откриването в Руен присъстваха кандидат-депутатите от 2-ри МИР Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Диана Гурева и Милена Куртова-Радева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови