София е на път да изпусне срока за "Зелена столица на Европа"

OFFNews 15 октомври 2015 в 16:01 2364 0

Управата на София е на път да изпусне срока за кандидатстване в конкурса за Европейска зелена столица на 2018 г., притеснени са от "Зелените".

В писмо до медиите партията смята, че срокът може да бъде изтърван заради кампанията за местните избори, а от екипа на Йорданка Фандъкова са се забавили с подготовката на документацията.

"На 03.08. тази година група експерти, сред които еколози, инженери, архитекти, предприемачи и активни граждани внесоха в Столична община предложение София да кандидатства в конкурса за Европейска зелена столица на 2018 г. Инициативният комитет включва представители на различни сдружения и граждански групи: „Био Град София“, Горичка.bg, Българска Фондация Биоразнообразие, Асоциация на Парковете в България, Фондация за околна среда и земеделие, Група Град и др. Организации, които подкрепяме, и с които сме работили през годините.
Идеята е тази кандидатура да стане допълнителен стимул в София да се даде път за развитие на иновативни зелени идеи и инициативи, които ще бъдат от полза за всички жители и гости на града. А убеждението, което води, е, че, макар и далеч от това да се нарече „зелен град“, София има огромен потенциал за развитие в тази посока.", пишат "Зелените".

Партията предлага още и своята помощ за кандидатстване и кани всички граждани и лично г-жа Фандъкова и представители на Столична община тази вечер в 19 ч. в Essence център на ул. „6-ти септември“ №37. Там ще бъдат представители на Инициативния комитет за „София - зелена европейска столица 2018“ и нашите кандидати за кметове и общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!