Синя България: Страната ни да инициира отбранителен консенсус на източноевропейските държави в рамките на ЕС

OFFNews 29 май 2024 в 08:51 435 0

Синя България

Снимка Синя България

Живеем във време на голям геополитически конфликт. На границата ни се води война. Това е реалността. Европейската принадлежност на България е единствен гарант за външната ни сигурност. 

България не може да бъде ничия земя, политиката на Радев и на левите е погрешна политика. За всеки български политик националната ни сигурност и обичта към България трябва да стои над симпатиите към други държави. Ние трябва да изберем страна и това трябва да е страната на демократичните и свободни държави.

В това отношение управлението на ГЕРБ и ПП/ДБ се провали. Техният само етикетен евроатлантизъм доведе до това, че обществото ни е по-разделено от всякога.

Синя България предлага решения за сигурността ни, които да ни обединят като нация. И това трябва да е наша българска и европейска отговорност и задача. Претенцията на Русия за нова геополитическа подялба води до дестабилизацията на нашия регион.

Синя България е за обща съюзна политика, ясен отбранителен консенсус на европейските страни от Източна Европа. Западът предаде Украйна. Ако не искаме България да е следващият плацдарм, ако не искаме да сме следващата разменна монета на следващата Ялта, трябва да обединим целия съюзен ресурс, който има Европа. Да се разчита приоритетно на САЩ за отбраната и сигурността е лоша политика, Украйна го видя.

Решението за гарантиране на външната ни сигурност минава единствено през формиране на силен съюзен отбранителен капацитет на Европа. В този процес България трябва да излезе от ролята на неохотен изпълнител и наблюдател на чужди решения. България трябва да е инициатор за формиране на европейски отбранителен консенсус. България трябва да се превърне от страна консуматор на сигурност в страна, генерираща решения за сигурност за себе си и за региона.

Гласувайте с N3 за Синя България, за да разкъсаме порочния кръг на безнадеждност и сглобки в следващия парламент. 

-------------------------------------------

Избори за народни представители 9 юни 2024 г.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх