Quantcast

Председател на районна комисия: Референдумът не е важен, давайте бюлетина, ако питат

ОFFNews Последна промяна на 25 октомври 2015 в 15:42 4884 6

"Референдумът не е важен! Ако някой пита за бюлетина от него, давайте, иначе не", това е заявила председателката на районната избирателна комисия в Бяла Слатина, съобщи гражданка, останала потресена от думите на официалното лице.

Според него районните комисии имат грижата да обслужват само местните феодали.

Припомняме ви, че по-рано днес избухна обществено недоволство, след като се разбра, че ЦИК е наредила на изборните секции да дават бюлетини за референдума само ако гласуващият си поиска такава. Това може да свали активността на референдума, като го направи невалиден.

След обществения натиск ЦИК разпореди комисиите все пак да дават бюлетините за референдума с останалите за кметове и общински съветници.

Читател на OFFNews обаче сигнализира, че на някои места все още действат по старата наредба и не дават бюлетини за референдума.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2015 в 02:29

В моята секция изобщо не питаха. Дават ти за кмет и общински, влизаш, гласуваш, излизаш, дават ти за референдум, повтаряш. Единствено питаха по-възрастните дали са наясно и дали имат нужда от разяснения. Много коректни хора, много експедитивна работа вършеха и бях толкова приятно изненадана, че ги хваля цял ден :D

26.10 2015 в 01:08

мЕН СЪЩО МЕ ПИТАХА И АЗ ИМ НАПРАВИХ СКАНДАЛ, ЗАЩО ПИТАТ И НЕ ДАВАТ НА ВСИЧКИ! НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТОВА НЕ Е ОРГАНИЗИРАНО ОТ ЦИК ,КЪДЕТО ВЛАСТВА ГЕРБ РАЗБИРСЕ. ТАЗИ ПАРТИЯ ОБИЧА ДА КАЗВА ЧЕ ПОДКРЕПЯ НЕЩО, А ВСЪЩНОСТ Е ПРОТИВ.ПРЕЗИДЕНЪТ СЪЩО НАМЕКНА А ТОВА, ЧЕ НА МЕСИИТЕ ИМ ХАРЕСВА СТАТУКВОТО ,ЗАЩО ДА ИСКАТ ПРОМЯНА АКО СЕ ЗАСИЛИ АКТИВНОСТТА ГЕРБ Щ ПАДНАТ НА 15%

25.10 2015 в 19:12

И мен в Ботевград ме питаха дали ще гласувам за референдума, което ми беше малко чудно защо ме питат.

25.10 2015 в 17:52

Невероятно прости хора има, но в Бяла Слатина явно са не само прости, но и заблудени по рождение - като се има предвид славното им червено минало - какво друго да се очаква!

25.10 2015 в 17:01

Скапана държава! Нищо не става от вас, шибани боклуци. Кога ще ни писне, че да излезем и да ви изметем наред. Като не искате промени, хващайте пътя за масква. Навсякъде гъмжи от червени идиоти, които саботират. Айде най-накрая да разчистим системата от комуноиди, една яка лустрация да ударим. Като не искате демокрация, трябва да уважим желанието ви, и да постъпим с вас тъй, както бкп постъпваше с народа.

25.10 2015 в 16:08

Дават, ама първо питат: Искаш ли, ама сигурен ли си ...

Бахти боклуците.