Петър Москов, Синя България: Решението на кризата е сваляне на данъците и освобождаване на икономиката

OFFNews 25 май 2024 в 09:59 2183 1

Петър Москов

Снимка Синя България

Петър Москов

Вече години България се управлява с леви политики, независимо как се самоопределят политиците, които са на власт. Теглят заеми, за да вдигат пенсиите, задушават икономиката с все повече ненужни правила, притискат пазара с вредна държавна намеса.

В резултат всички ставаме все по-бедни, а държавата не може да се справи с основните си задължения. Синя България предлага най-правилното решение - освобождаване на предприемачеството, изтегляне на държавата от пазара и намаляване на данъците. Това е единствената възможност за постигане на бърз икономически растеж и преодоляване на кризата.

Такава икономическа програма, твърди Петър Москов, един от лидерите на коалицията, ще изведе само за един мандат България от последното място по доходи в ЕС и ще вдигне покупателната способност на българите.

Спирането на възможността държавата да харчи милиарди от данъците ни там, където частният капитал е доказано по-ефективен, ще ускори завършването на важни за икономиката ни инфраструктурни обекти, ще помогне за интеграцията на изолираните региони и ще спести милиарди, които сега потъват в кражби и корупция.

Синя България ще улесни и намали правилата пред бизнеса, за да ликвидира чиновническия рекет и ненужната бюрокрация, задушаващи от години предприемачеството в страната ни. Богатството в една държава се създава от частната инициатива и свободното предприемачество, а не от държавни харчения и трупане на дългове.

В многобройните срещи, които лидерите и водачите на листи на синята коалиция провеждат със симпатизанти и дребни и средни производители, предложенията за освобождаване на икономиката и намаляване на данъците срещат огромна подкрепа.

Програмата на Синя България, приложена в държавното управление ще доведе до намаляване на плоския данък още в началото на управлението и постепенно падане на ДДС на 19% и 18%. За предприемачите и търговците това означава облекчаване на бизнеса, възможности за инвестиции и покачване на производителността, а за всички българи означава значително повишаване на доходите и заплатите.

Парламентарни избори 2024
Платена публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада