Първан Симеонов: Българите са скептични, но искат правителство

OFFNews 15 април 2021 в 10:36 2114 0

"На тези избори, макар и с малко, все пак надделя желанието на българите за промяна." Това коментира политилогът Първан Симеонов от "Галъп" пред Нова телевизия тази сутрин. По думите му според скорошно изследване на социологическата агенция "Галъп" българите очакват да се състави правителство и не желаят да има нови избори.

Резултатите от изследването са съставени база на бърз сондаж на „Галъп интерншънъл болкан“ сред 831 души по телефона, проведен между 12 и 14 април със собствено финансиране.

„По-голямата част от българските граждани сякаш още не могат да определят кой е победител от изборите. Над 40 процента ще ви кажат, че никой не е победител. Когато сравняваме тези, които казват, че ГЕРБ са спечелили срещу тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ – има превес на тези, които казват, че са спечелили силите срещу ГЕРБ”, коментира още той.

Симеонов посочи още, че обществото е по-скоро скептично, че ще има стабилно правителство въпреки очакванията за съставянето му. Според него данните показват евентуален шанс резултатът на Слави Трифонов да порасне, като заяви, че и при ГЕРБ има такива предпоставки. 

„Перспективата за нови избори може да не даде ново решение и като генерална структура може би пак ще бъдем в патова ситуация”, посочи още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови