Корекции без подпис, никакви преференции и още абсурди в столична секция

OFFNews 28 октомври 2015 в 16:34 9814 6

Корекция без подпис на протокол в София

Корекции без подпис на председател на секционна комисия, бюлетини, по-малко от избирателите в списъка и отбелязани почти никакви преференции - така изглеждат протоколите от секция 224601005 в район Средец, София.

В протокола за районен кмет са нанасяни корекции върху броя гласове на кандидата на ГЕРБ Вергиния Стоянова. Вижда се, че от 104 гласа е редактирано на 124 без подпис на когото и да било от комисията, сигнализира председателят на ДСБ "Средец" Йордан Агов.

Наблюдателни читатели обаче веднага ни подсказаха друга версия, която също звучи реалистично. Грешката е чисто техническа. Първоначално гласовете, записани на ГЕРБ са били 0, а не 104. Макар и трудно това се вижда на съседната графа, където с думи съвсем бледо е изписано "нула". Очевидно е, че ГЕРБ не са имали 0 гласа в толкова голяма секция и гласове не са добавяни, а направо е изписана вярната цифра, гласи другата версия.

В протоколите за районен кмет, общински съветник и кмет се забелязва и друг абсурд - бюлетините, доставени на секция 224601005, са по-малко от избирателите в списъка.

Протоколът за общински съветници е най-любопитен: преференции почти липсват. Отчетени са такива само за партиите по-горе в списъка. Според протокола от 121-те гласували за Реформаторския блок няма нито една преференция. Гласувалите за ГЕРБ също не са поставили нито една преференция, твърди протоколът.

"След като прегледах протокола от моята избирателна секция - 05, район Средец, София, открих, че не е отчетен гласът на съпругата ми за Зелените, както и преференциите на двама ни (една за реформаторите и една за зелените). Освен това протоколът е поправян многократно и на места трудно се чете", пък ни написа нашият читател Цветомир Цанев.

И наистина за "Зелените" няма регистрирани гласове:

Страница на статията : 0102
Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews