Кирил Добрев: Данък "Уикенд" трябва да отпадне

OFFNews 10 март 2017 в 10:25 2349 1

Личното ми мнение е, че данък „Уикенд“ трябва да отпадне. 

Това каза водачът на листата на коалиция “БСП за България“ в Габрово Кирил Добрев, който уважи поканата на бизнес сдружение „Севлиево 21-ви век“ за среща между бизнеса и водачите на партийни листи в община Севлиево.

„За първи път в предизборната си програма БСП залага на икономиката и предлага мерки, които да стимулират развитието на малкия и среден бизнес”, допълни Добрев. 

На въпрос за продаването на дялове от общински дружества, кандидатът на „БСП за България” обясни, че дружествата, които са собственост на общините, имат съществена социална функция, която не може да бъде пренебрегвана. „Все пак, нека признаем, че Севлиево нямаше да бъде общината с най-ниска цена на газта в България, ако дружеството не беше общинско”, подчерта Кирил Добрев. По думите му, ако се лишаваме от общинска собственост, то това трябва да бъде само срещу много инвестиции и разкриване на работни места.

В рамките на срещата бяха обсъдени и редица проблеми, които среща малкият и среден бизнес. Представителите на „Севлиево 21-ви век“ обърнаха внимание, освен на данък „Уикенд“ и на трите дни болнични, които се поемат за сметка на работодателя. „Безспорно е нужен контрол, чрез който да се избегнат злоупотребите с тези три дни болничен и определено с моите колеги ще помислим по този въпрос”, коментира Кирил Добрев.

На въпрос за липсата на квалифицирани кадри, кандидатът за народен представител и водач на листата на „БСП за България” за Габровска област обясни, че образованието е приоритет за левицата и неслучайно е залегнало като основа в предизборната платформа на БСП.

„Разбирам напълно проблемите на работодателите в региона. В Севлиево безработицата е с минимални размери и се наблюдава недостиг на квалифицирана работна ръка, което доказва, че образованието и бизнесът в България се разминават, като бързи влакове”, коментира Кирил Добрев. Той припомни, че именно по време на управлението на ГЕРБ са били ликвидирани професионалните гимназии. 

„Аз имам кауза, която е повече от партийна. Тя е лична кауза и това е възможно най-много млади и активни хора, които живеят в чужбина, да се върнат и да работят в България. Ще работим в тази посока. Убеден съм, че имаме възможностите и капацитета да създадем благоприятни условия и да върнем активните българи, които в момента са в чужбина”, коментира Кирил Добрев. 

Кирил Добрев съдейства за срещата на севлиевци с регионалния министър
Водачът на листата на "БСП за България" в Габрово Кирил Добрев съдейства за среща между представители на Сдружение „Граждани за Севлиево“ и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството. „Срещата е наложителна, защото проблемът с водата в Севлиево продължава да бъде голям”, коментира Кирил Добрев. Той изрази надежда, че след този разговор най-накрая ще има план за разрешаването на този проблем, който мъчи Севлиево вече години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

1

Big Smile

10.03 2017 в 12:44

Този престъпник не е ли в затвора? По време на юго-ембаргото го хванаха с куфар с 250 000 DM... За такова валутно престъпление е осъдителна присъдаи забрана за заемане на оществени функции! Дали няма и други депутати с корени в Централния?