Искра Михайлова: Пеевски е ценен за ДПС, защото е човечен

Йорданка Веселинова 23 октомври 2021 в 10:55 4459 5

Снимка архив

"Пеевски е много човечен с хората. За нас връзката с хората, които ни избират, е изключително важна... Затова Делян е важен, защото хората го обичат" ,заяви пред бТВ кандидатът за вицепрезидент на Мустафа Карадайъ - евродепутатът Искра Михайлова.

Така тя описа водачът на листите на Движението за права и свободи във Велико Търново и Благоевград. ДПС активно защитаваше Пеевски както по казуса с наложените санкции по закона "Магнитски", така и след разследването "Досиетата Пандора", което разкри негови офшорни сметки.

Тя коментира, че законът "Магнитски" не действа на територията на ЕС и сега "в страната се използва като бухалка срещу един човек".

"За мен Делян Пеевски е моят колега Делян, ние сме били заедно кандидат-депутати в Пазарджик и заедно като депутати от този район в НС. Познавам Делян като човека, който е посрещан с обич от неговите избиратели", допълни тя.

Президентските избори

Тази година за първи път ДПС издига кандидат-президентска двойка. Според Михайлова "това е знак, че демокрацията в България е достигнала онова ниво, в което всеки български гражданин да може да бъде избиран и да избира... това се въплъщава вече в представянето на двойка, с водач с нетрадиционно име".

Тя заяви, че ДПС не е партия, която може да бъде претопена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

4

kokoten

23.10 2021 в 18:30

...каква наглост,каква арогантност...и тия имат претенции за общобългарска партия...трябва със закон да ги забранят и никаква търпимост за подобни боклуци...а Свинята си е свиня и в сто Парламента да влезе...само бойкот,все едно че ги няма...само Мутрата и останалите гъзолизци да си ги приобщават и да се гушкат с тия миризливци....отвратителна сган....

4038

1

Moirae

23.10 2021 в 13:35

Хайде пак думата "човечен" употребиха!