Фандъкова ще търси сграда за разширение на Националната библиотека

Мооя кауза в следващите месеци ще е и реновирането на Ректората на СУ, заяви бившият кмет на София

OFFNews 24 май 2024 в 16:30 4369 2

Бившият кмет поднесе цветя на паметника на Кирил и Методий

Снимка Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova/Фейсбук

Бившият кмет поднесе цветя на паметника на Кирил и Методий

Не защото е празник, а защото е наш дълг - моя задача и кауза в следващите месеци ще е намирането на подходяща сграда за разширение на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и реновирането на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това съобщи във Фейсбук бившият кмет на София и настоящ кандидат за депутат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя честити празника и написа, че днес не е само ден на българската азбука и книжовност, но и тържество на българския стремеж, трепет, любов и преклонение към знанието.

"Цялата тържественост на днешния ден идва от сърцата ни и това е най-голяма му омая и сила.

И не защото е празник, а защото е наш дълг – моя задача и кауза в следващите месеци ще е намирането на подходяща сграда за разширение на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и реновирането на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За мен, за хиляди хора, прекарали безкрайни часове в тях и за всички българи това не са просто сгради, а храмове на знанието и духовността, които ни задължават.

Честит празник на всички посветили живота си на образованието, науката и културата! Честит празник на българските учители, университетски преподаватели, учени, творци, журналисти, работещи в музеите и библиотеките.
Честит празник скъпи деца, ученици и студенти.

"Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей!", написа тя.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?