Доц. Николай Цонков: Важно е да се помага и на лекарите от доболничната помощ

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ с благородна инициатива

OFFNews 28 март 2021 в 12:37 1681 0

Доц. Николай Цонков, който е кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 25 МИР, дари средства за закупуването на ЕКГ-апарат за нуждите на двама педиатри. Той ще се ползва от пациентите на д-р Светла Якова и на д-р Елена Ценкова, които са общопрактикуващи лекари в столичен медицински център.

„Важно е да се помага и на лекарите, които са част от доболничната помощ. Заради пандемията от КОВИД-19 редица други смъртоносни болести останаха извън фокуса на вниманието. Това може да има фатални последици за живота и здравето на хората. Статистиката за пациентите със сърдечно-съдови заболявания у нас е стряскаща“, каза Цонков.

Медицинските специалисти благодариха на кандидата за народен представител за грижата и съпричастността към работата и проблемите им.

ЕКГ-апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Това е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания, като инфаркт, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни нарушения, структурни промени на сърцето, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews