Дончева: Има категоричен знак за промяна. Не съм сигурна дали е в правилната посока

Няма контрол при обработката на протоколите, възможни са манипулации, смята тя

OFFNews Последна промяна на 05 април 2021 в 08:27 5727 0

Като добър за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" определи резултата от тези избори Татяна Дончева, която е водач на варненската листа.

„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока - не съм сигурна“, коментира тя в сутрешния блок на бТВ.

Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си. По думите й няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.

„Това, което е измислило ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано от кандидати, застъпници и партийни наблюдатели. ЦИК е приела решение в противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта", каза Дончева

По думите й така не е ясно какво се пише в протоколите.

„Паралелното броене не парира възможността те да се манипулират, което се случва в момента“, допълни тя.

„Има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов не е без значение може ли да състави правителство и може ли да похарчи парите, които се задават“, коментира още Татяна Дончева.

Тя бе категорична, че за "Изправи се! Мутри вън!" няма формула "кабинет на всяка цена". От коалицията не са готови на всякакви компромиси и напомни, че имат ясна програма, която включва реформаторска група, която да получи мандата. 

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X