Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

7 e-услуги за изборите на 14 ноември

OFFNews 27 октомври 2021 в 14:02 1246 0

На Портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“ могат да бъдат заявени електронно 7 услуги, предоставяни от общински администрации, свързани с Изборния кодекс, във връзка с предстоящите на 14 ноември избори 2 в 1.

Услугите са публикувани в раздел „Граждански права и правен ред“, секция „Достъпност, публичност и прозрачност“ и са следните: 

1. Подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители на 14 ноември 2021 г. 

2. Подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите на 14 ноември 2021 г.

3. Подаване на заявление за вписване в избирателния списък в изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители на 14 ноември 2021 г. 

4. Подаване на заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. 

5. Подаване на заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаване на избирателния списък на СИК в изборите за президент и вицепрезидент на републиката, и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

6. Подаване на заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място в изборите за президент и вицепрезидент на републиката, и за народни представители на 14 ноември 2021 г. 

7. Подаване на Заявление-декларация за изключване от Списъка на заличените лица от избирател, заявил, че ще гласува извън страната и заличен от избирателния списък по постоянния му адрес на това основание преди предаването на избирателния списък на СИК в изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители на 14 ноември 2021 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews