Quantcast

Каролев: По-високата цена на тока няма да оскъпи стоките

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2014 в 18:25 3424 20

Владимир Каролев

Увеличаването на цената на тока няма да доведе до увеличаване на цените на стоките. Това заяви икономистът Владимир Каролев пред bTV.

Когато се говори за увеличаването на цената на тока с 10%, никой не споменава, че за предишните две години цената беше намалена с 35 на сто, подчерта Каролев.

Увеличение на цената на електроенергията трябва да има. Само като се сравнят цените в България с европейските, но и с цените в Сърбия например, се вижда, че у нас те са доста по-ниски, посочи Каролев.

Той увери, че по-скъпият ток няма да доведе до увеличаване на цените на стоките.

Това се доказва от факта, че при намаляването на цената на тока през последните две години, не бяха намалени цените на стоките, каза Каролев.

Дори и двойно да се увеличи цената на тока, цените на стоките ще скочат само с няколко процента. Цените на стоките се определят от търсенето и предлагането, допълни икономистът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2014 в 15:27

Корольов защитава "зелената" енергия, защото затова му плащат! Това, че все още има хора, които му вярват потвърждава това, че в България много се пие, а малко се чете, и поради това народът затъпява прогресивно!

30.09 2014 в 16:58

колкото повече се мъдрим с ниските цени, толкова по-четириъгълно става нещото, дето ни преследва :-)
светът не е това, което е !
потреблението на ток навсякъде намалява, технологиите носят нови материали за строителство, индустрията става все по-малко енергоемка.
така чееее - по-добре ще е на този хал, на който сме - да гледаме как ония 1000 кВт/ч на месец в едно домакинство ще паднат на 300-400.
схемата "ще произвеждаме ток на ниски цени и ще продаваме на всички" вече е губеща, в смисъл по-губеща от схемата "ще увеличим ефективността и технологичността на труда, а като се наложи може и да внасяме ток".
Марици, ТЕЦ-ове, пушеци и органични отпадъци до припадък
...
апропо - от средата на миналата година, 50% от консумацията на Германия се покрива от алтернативни източници.

30.09 2014 в 16:38

Само като си сравня заплатата с европейските и лошо ми става. Я помислете първо да повишите заплатите, да се изравнят с европейските и тогава повишавайте тока.

28.09 2014 в 11:23

Каролев говори пълни глупости. Българския бизнес акумулира печалби от товя "поевтиняване" за което той говори. Ествствено че нама да намали цените про намаляване но ще ги увеличи при увелиаване. Явно господин Каролев изибщо не е в Българската действителност.
http://iconomicabg.blogspot.com

26.09 2014 в 20:34

Toq do koga schte go kanite za kompetentno menie?! Toi kato e mnogo umen i obrazovan, kakvo napravi kogato besche na vlast s NDSV?! Zaedno s Milen Velchev, Nikolai Vasilev i drugi UPETA dosasipaha IKONOMIKATA na BALGARIQ i napraviha svoi FIRMI, uj doidoha BAGATI i nqmasche da KRADAT!!!

26.09 2014 в 11:54

Лобист!

25.09 2014 в 23:16

... а според корольов единственото сигурно е, че поскъпването на тока няма! да доведе до поскъпване на заплатите (точно обратното, нали)

... хахахахахахаха

25.09 2014 в 23:12

... искането за ниски цени на тока е загубена битка!

... хахахахахахаха

... или искайте заплати!!!... или не плащайте данъци!(това са "стоките", които евентуално "контролирате" на местното пазарче)

... хахахахахахаха

25.09 2014 в 21:38

Каролев винаги е бил корумпиран малоумник... не знам защо продължават да му плащат из медиите да "осира" себе си. Кой му вярва на простотиите?!? Стиха пръскали пари за идиоти!

25.09 2014 в 21:06

ЕМО напълно подкрепям, че проблема е липсата на свободен пазар, но това не означава, че ако предприемач попадне в непазарна обстановка, то трябва да се самоубие. Просто се нагажда към средата и продължава да си върши работата, която е да печели пари. За липсата на свободен пазар се сърдете на държавата, не на предприемачите. Те трябва да бъдат алчни, за да печелят.

Марулка Сланинкова, работещият бизнес не осигурява данъчни постъпления само под формата на корпоративен данък. Той създава работни места и осигурява доходи, които водят до потребление, което пък се облага с ДДС. Акцизи и т.н. Не забравяйте, че когато корпоративният данък бе намален на 10% абсолютната сума постъпила от този данък се увеличи. Е, кое е по-социално, да събереш повече пари в бюджета или по-малко?