Quantcast

VTB Capital иска незабавна продажба на Vivacom

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 14:30 3671 2

Снимка Архив

VTB Capital, инвестиционният клон на втората най-голяма руска банка VTB, е назначил консултантска фирма, която да помогне с незабавната продажба на Vivacom, съобщава Ройтерс.

Процесът по продажбата може да стартира веднага, благодарение на заема за мостово финансиране в размер на 150 млн. евро, отпуснати на холдинга InterV, базиран в Люксембург, който се явява индиректен собственик на Vivacom. Средствата са осигурени от VTB и още девет банки.

Заемът е подсигурен със 100% от акциите на холдинга, като по този начин всички акции на Vivacom преминават във владение на банката вследствие на неизплащането му.

Изпълнителният директор на VTB Capital България Милен Велчев каза пред Ройтерс, че се надява процесът по продажбата да бъде задвижен бързо, заявявайки увереността си, че банката ще успее да получи дължимата сума. Велчев е на мнение, че Vivacom остава стабилен бизнес със солидни финанси и здравословен счетоводен баланс.

Името на консултантската компания, която ще помага с продажбата, не се споменава.

Сред шеърхолдърите на Vivacom е и Цветан Василев.

VTB Capital и управляваната от Василев Корпоративна търговска банка придобиха мобилния оператор през 2012 година.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2015 в 17:03

Роднините до девето коляно на родната комунистическа измет,която управлява България 45 години продължава да граби необезпокоявано! Така и ще бъде при толкова прост, малоумен, продажен, безверен, крадлив и интересуващ се само,какво да хапне, пийне и чукне! Човекът го е казал преди 130 години - не народ, не народ, а мърша!!!!

28.10 2015 в 15:11

"шеърхолдърите"

Акционер и то ли стана вече архаизъм?