Внасят Плана за възстановяване на 15 октомври

Вицепремиерът Атанас Пеканов призова хората да се ваксинират, за да не се налагат тежки мерки

OFFNews 12 октомври 2021 в 12:17 1481 0

Снимка БТА/Архив

Планът за възстановяване вече е готов и ще бъде внесен в Министерския съвет на 15 октомври. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Атанас Пеканов, който откри кръгла маса в централата на КНСБ на тема "Участие на организираното гражданско общество в разработването и изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост - как можем да го подобрим".

Пеканов подчерта, че ниското ниво на ваксинация ще застраши успешното изпълнение на плана. "Може да сме го планирали добре, но ако не бъде изпълнен добре, усилията ни ще бъдат напразни", отбеляза вицепремиерът, цитиран от БТА. 

Вицепремиерът по управление на европейските средства призова всеки, който може, да се ваксинира, защото именно това ще помогне да не се налагат тежки мерки и икономическият живот да се върне по-бързо към нормалното протичане.

Богомил Николов, председател на асоциацията "Активни потребители" и председател на групата "Три" на Икономическия и социален съвет, приветства завършването на Плана за възстановяване, но изрази притеснение от ниското ниво на ваксинация в страната, което пряко ще засегне икономиката.

Той призова правителството да полага повече усилия да убеди хората защо е нужно да се ваксинират. "България остава в един тъмночервен цвят, това ще даде отражение на Плана за възстановяване. Ще чакаме скиорите от Европа през зимата, те няма да дойдат, защото сме в тъмночервената зона. Моля, не пренебрегвайте този риск, защото рискуваме хубавата работа по Плана, която свършихме, да бъде до известна степен напразна", посочи Николов.

Пламен Димитров - президент на КНСБ, обясни, че в голяма степен е постигнато съгласие по ключовите въпроси със социалните партньори по Плана за възстановяване. По думите му забавянето с няколко месеца по внасянето му е оправдано от резултатността и ефективността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!