Властта вещае газов Апокалипсис без "Южен поток"

Нели Чолашка Последна промяна на 06 ноември 2013 в 14:41 1122 7

Драгомир Стойнев, Снимка: БГНЕС
Драгомир Стойнев, Снимка: БГНЕС

 

Енергийният министър предвеща газов Апокалипсис, от който единственото спасение е "Южен поток". Той, по думите на ресорния министър Драгомир Стойнев, ни правел "независими" в обстановката на сложни взаимоотношения между Русия и Украйна.

Абсурдното твърдение за независимостта чрез договора по проекта, правещ ни зависими от Русия за години напред, бе казано в Министерския съвет в контекста на това, че е възможна нова газова криза като тази от зимата на 2009 г.

"Силно съм притеснен от ситуацията в Украйна и Русия, и спора между двете държави. На този етап, това е мой кошмар, надявам се да не стане национален", каза министърът.

През 2009 г. Украйна, която осигурява значителна част от транзита на руския природен газ за европейските пазари, спря доставките и голяма част от Европа остана без газ и съответно без отопление. България беше силно засегната.

"Силно се надявам кошмарът с газовата криза от 2009 година да не се повтори. Нагнетяването на газ в хранилището, което имаме в момента, е достатъчно, но аз не мога да кажа докога ще продължи една криза.

Можем да стартираме колкото се може по-бързо изграждането на "Южен поток". Ние трябва да го изградим за две години и колкото по-бързо го изградим, толкова по-бързо ще бъдем независими.

В такава ситуация сме, че аз в момента съм един магьосник, който се опитва да направи всичко възможно, за да се стабилизира ситуацията", коментира още Драгомир Стойнев.

Той напомни и за лошото финансово състояние на "Булгаргаз" и атакува управляващите в София политици от ГЕРБ за дълговете на "Топлофикация-София" към "Булгаргаз" - 100 млн. лв.

"Не е въпросът дали "Топлофикация София" ще бъде държавна или не. Колко кмета на ГЕРБ трябва да се изредят на стола на Столична община, за да започнат да изпълняват своите задължения, посочи Стойнев", попита енергийният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 17:29

Лъжеш както обикновено, Стойнев! Апокалипсиса ни е вързан в кърпа, дали газов, енергиен, топлофикационен, но най-вероятно е да бъде от комунистическо естество-финала е поставен на 12.05.2013 год. За да бъда по-точна-началото е на 09.09.1944 год., досега просто набираше скорост червено-кафявия апокалипсис. Затова: ОСТАВКА! продажни копелета!

06.11 2013 в 16:49

Бравоооооо!!! Изкара си парите само дето да беше впрегнал и малко мисъл. Европа далеч не е зависима от Руския газ. Да не забравяме че газовата криза беше само за България. Европа имаше проблем, но далеч не беше криза!!!
И това с "евтиния руски газ" го разказвай на партийните ви събрания

06.11 2013 в 16:35

Нека сме РЕАЛИСТИ. Европа в момента не се бори да е независима от РУсия, а да е подсигурена добре от руския газ, тоест, без да се страхува от криза като тази през 2009. А и при положение че огрмните газови находища и пазар се заемат от Русия, ЕС и други страни са достатъчно умни, за да не се дърпат и да се правят на бетер НЕЗАВИСИМИ, а просто да договорят добри условия за ползване на руски газ. Ние тука, пак се правим на по-свети от папата, вместо просто да направим така че да печелим и да имаме евтин руски газ.

06.11 2013 в 16:05

АХАХАХАХАХААХХА
Колкото спря тока без оня гьол.
Комунистическите циркаджии по предвидими от това няма накъде да бъдат.
Стойте и гледайте как Южен Потоп НИКОГА няма да бъде построен. Дори руснаците не искат да го построят.
Целият цирк беше за да се бие с газовата бухалка по Украйна, която предстои да ратифицира договор за присъединяване към ЕС до седмица и половина. Путин е ужасен от идеята да загуби контрола на кокошката със златни украински яйца и за това ползва куклата на конци Олигарски за да води страхувателна кампания срещу брюкселското настроение на Украйна. А тука балъците се ловят на въдиците и на общите приказки. Не е виновен този, който яде баницата...

06.11 2013 в 16:00

Чак па апокалипсис. Преди години нали спряха газа - и кво? Половината таксита в София не излязоха, което си беше подобрение. Парното половин ден беше по-слабо. 1-2 завода дето все едно са губещи спряха, ама те от това само намалиха загубите си.

И чак па независими. Главния кран пак е в Русия. Междусистемна връзка към Турция щеше да се прави, кво стана?
С нашите находища е ясно какво стана - екология-мекология-шистова-шизофрения и няма да се работят. Не да се контролира или регулира нещо, ами няма да се работят и точка. Щото нали въглищата от Марица много еко, и щото нали направихме втори АЕЦ и нови мощности на първия.

06.11 2013 в 15:43

Драгомир Стойнев бил магьосник...
Сетих се за оня виц, дето дядо разхожда внучето си в зоопарка. Детето видяло орел и казало "Дядо, дядо, виж - орел", а дядото " Какъв орел е това ... като врабче. А навремето какви врабчета имаше в махалата - същински орли". После детето видяло лъв. "Дядо, дядо, виж - лъв". А дядото пак си мрънка "Какъв лъв е това?! Прилича на котарак... А навремето какви котараци има в махалата - направо лъвове"... Детето видяло фокусник и викнало "Дядо, дядо, виж - магьосник", а дядото - "Какъв магьосник е тоя ... педераст?! А навремето какви педерасти имаше в махалата - направо магьосници".

Ееех, Драго, Драго... какъв магьосник си ти ...

---

Апокалипсис ще настане така или иначе - толкова много глупаци имат достъп до толкова много разрушителни сили, че апокалипсисът е въпрос на време. За мен комунист-русофил в АЕЦ е по-страшно от маймуни с калашници. А комунисти-русофили да строят газова тръба през цяла България е наистина апокалиптично видение...
Идиоти!!!

--

Спасявайте децата!

06.11 2013 в 14:53

Каква независимост бе руска подлого. Ще бъдем независими само когато разработим собствените си газови находища.