Влакове Hitachi в Англия вече се обслужват от български локомотив на батерия

Светослав Метанов 17 октомври 2018 в 11:41 12418 1

Българският частен жп завод за производство на маневрени локомотиви "Експрес Сервиз" вече обслужва и британските пътнически влакове на компанията GWR (Great Western Railway).

Русенското предприятие изнесе свой акумулаторен локомотив в новото депо на Hitachi в Stoke Gifford.

Депото обслужва новите бимодални влакове Hitachi на пътническия оператор GWR (Great Western Railway).

"Радваме се наш локомотив да бъде част от оборудването на депото, защото то впечатлява с иновативни технологични решения. Stoke Gifford е, може би, най-модерното депо в света в момента", доволни са от българския производител на жп подвижен състав.

Това е четвъртият акумулаторен локомотив на "Еспрес Сервиз" в Англия и от русенската фирма не крият, че се надяват да оборудват и други депа с това безопасно и екологично решение.

Маневрените машини на българския производител са изключително икономични и на практика оперативният разход за гориво е от порядъка на 2-3 лева за ден работа. "Експрес Сервиз" произвежда локомотиви за контрагенти от цял свят, сред които и клиенти от Швейцария, Китай, Бразилия, Германия, Литовските държавни железници и софийския Метрополитен. 

Държавната ни жп компания БДЖ обаче не е купила нито една машина от българския производител. Интересно е дали обяснението за това не е, че са изключително икономични и че от тях няма как да се краде нафта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови