Транспортният министър скастри строителите на скоростната връзка с летище София

OFFNews 13 февруари 2017 в 17:15 5412 1

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев направи проверка на проекта за пряка пътна връзка между летище София (Терминал 2) и бул. „Брюксел“.

Той посети строителната площадка и инспектира напредъка на строително-монтажните дейности, след като по-рано днес се срещна с изпълнителите на проекта.

Министър Алексиев поиска от строителната фирма допълнителна мобилизация и актуализиран график за работа. Той се ангажира лично да осъществява мониторинг на проекта, който трябва да бъде завършен по договор до февруари 2018 г.

Алексиев поиска от строителния консорциум пътната връзка да бъде приключена до ноември 2017 г.

"От страна на строителите не са изготвени проекти за две пресичания – газово и електрическо", констатира министърът.

Липсата им може да бъде критична за приключването на проекта. Необходимо е те да се изготвят и съгласуват в кратки срокове, за да не повлияят на завършването на целия проект.

Новият мост и пътните връзки към него ще осъществяват скоростна пътна връзка с бул. Брюксел и съответно от центъра на града към летище София.

"Освен значителна за града входна артерия, съпътстващата инфраструктура е важна част за представянето на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.", каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови