Цесиите в КТБ достигнали до 1 млрд. лв.

OFFNews 03 ноември 2014 в 07:59 8009 15

Цесии или сделки между депозанти главно с негарантирани влогове и кредитни длъжници на затворената КТБ са достигнали 1 млрд. лв.

Прилагат се все повече различни схеми за прехвърляне при намаляване на вземанията с от 30-50% и дори до 70%, съобщава вестник "24 часа".

Основни участници в схемата са вложители и хора или фирми с кредити.

"В българския парламент има представители на един икономически кръг и той вече придобива депозити, негарантирани в КТБ. Имаме съмнения, че директорът на фонда за гарантиране на влоговете е свързан с този кръг", обяви в петък от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той предупреди, че ДПС ще наблюдава много внимателно оттук нататък механизма, по който ще бъде извършена процедурата по несъстоятелност на КТБ. 

Вложителите в банката пък поискаха с декларация главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да предприеме действия срещу управителя на БНБ Иван Искров и УС на централната банка за умишлено въвеждане в заблуждение и измама на хиляди хора. 

Те твърдят, че на заседанието на парламента в петък Искров е излъгал за условията на предварителната оферта на консорциума от Оманския държавен фонд, ЕПИК и "Джемкорп кепитъл". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!