Таско Ерменков: Управляващите да не бързат с режима на тока

OFFNews 14 август 2014 в 09:18 4176 3

Таско Ерменков

"Нека не бързаме с оценките, може и да няма повишаване на цената на тока, това ще е ясно от октомври. По-добре да не правим внушения".

Това обяви бившият депутат от БСП Таско Ерменков в интервю за Нова телевизия.

Още в началото на мандата на служебния кабинет вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина Захариева предупреди за опасност от режим на тока през зимата заради огромните дупки в бюджетите на енергийните дружества.

Шефът на ДКЕВР Боян Боев и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов я опровергаха в началото на тази седмица. Мотивите на Щонов са, че има свърхпроизводство на ток.

"Г-жа Захариева направи откритие, достойно за Нобелова награда. Дупките в НЕК се трупат от 2000 г. и са следствие на някои недалновидни решения", коментира днес Ерменков.

Той посочи, че още преди два месеца е казал, че ако няма предоговаряне на дългосрочните договори с американските централи и по отношение на таксата за ВЕИ енергия, то ще има поскъпване.

"Очаквахме, че американските бизнесмени ще осъзнаят, че е по-добре да не убиват „златната кокошка”, добави бившият депутат от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!